PDA

Bekijk de volledige versie : Turkije sluit luchtruim voor burgervluchten Syrië


B*n.Vervoort
14th October 2012, 18:15
Turkije sluit luchtruim voor burgervluchten Syrië

Turkije heeft zijn luchtruim gesloten voor Syrische burgervluchten. Dat heeft de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Ahmet Davutoglu gezegd. Davutoglu zei dat daartoe is besloten, omdat het Syrische regime burgervluchten 'misbruikt' om militaire uitrustingen te vervoeren.Syrië is zaterdag van de beslissing op de hoogte gebracht, aldus Davutoglu.
Eerder deze week onderschepte Turkije een Syrisch passagiersvliegtuig dat op weg was van Moskou naar Damascus. Boven Turkije werd het vliegtuig gedwongen te landen. Aan boord van het vliegtuig zouden militaire uitrustingen zijn gevonden.

Zaterdagavond zei Syrië dat Turkse burgervluchten niet langer worden toegestaan in het Syrische luchtruim. Davutoglu zei zondag dat 'dat Syrische bericht voor ons geen waarde heeft'.

Bron: Standaard.be (ap) 14/10/12

Eigen mening: Ik denk dat we onze focus enorm hard zullen moeten gaan leggen op het Midden Oosten. De oorlog daar zal op termijn zijn gevolgen hebben in veel internationale relaties. De Russische Federatie bijvoorbeeld zal kiezen voor haar bondgenoot uit de Koude Oorlog, terwijl andere landen dan weer het andere front kiezen. Het is voor mij dan ook overduidelijk dat deze oorlog met een saus van koude oorlog is overgoten. De vraag blijft nu of deze sfeer erger zal worden of niet.

B*n.Vervoort
14th October 2012, 18:19
De Koude Oorlog wordt trouwens nog duidelijker als je weet dat Syrische rebellen claimen dat het Syrische leger clusterbommen gebruikt die ze hebben gekocht/gekregen van de Sovjet Unie.