PDA

Bekijk de volledige versie : ‘Jurassic Park’ kan nooit werkelijkheid worden


alexandra.moorkens
12th October 2012, 15:24
[SIZE=5]‘Jurassic Park’ kan nooit werkelijkheid worden[/SIZE]

vrijdag 12 oktober 2012, 13u24
Auteur: mtm

http://1.standaardcdn.be/Assets/Images_Upload/2012/10/12/8bc4ac6a-1450-11e2-bef3-31ea5eb6d503_web.jpg.h380.jpg.568.jpg
Mens en dinosaurus samen: voor altijd fictie.

Slecht nieuws voor de dinosaurusfans onder ons. Wetenschappers hebben vastgesteld dat het nooit mogelijk zal zijn om de uitgestorven diersoort weer tot leven te wekken. ‘Jurassic Park’, de wereldberoemde film van Steven Spielberg, zal dus nooit werkelijkheid worden.

‘DNA-materiaal begint langzaam aan af te breken na de dood van het organisme’, zeggen wetenschappers in het toonaangevend wetenschappelijke vakblad ‘Proceedings of the National Academy of Sciences’. ‘Na 6,8 miljoen jaar is het DNA volledig vernietigd.’ Aangezien de dinosaurussen al zo’n 65 miljoen jaar uitgestorven zijn, is hun DNA dus onbruikbaar.

Mammoeten

Geen real-life ‘Jurassic Park’ dus. Maar dat er binnenkort opnieuw mammoeten rondlopen op de aarde, moet dan weer wel kunnen. Mammoeten zijn nog ‘maar’ enkele duizenden jaren uitgestorven en hun DNA zou dus nog perfect bruikbaar zijn om te kloneren en zo weer tot leven te wekken.

Bron:
http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20121012_00331589

Mening:
We hadden al langer kunnen weten dat er nooit meer dinosaurussen op deze wereld zouden rondlopen. Ja okay we hadden misschien DNA van kikkers kunnen overnemen zoals in Jurassic Park of DNA uit de gevonden beenderen of fossielen van de dinosauriërs kunnen halen. Nu blijkt dat het genetisch materiaal al te ver vergaan was om er nog levensvatbare monsters van te nemen. Dit is spijtig, maar natuurlijk ook goed. Het zou doodweg veel te gevaarlijk zijn dat er plots een vleesetend monster over straat zou lopen, want zoals we hebben gezien in Jurassic Park kunnen we ze niet lang vasthouden. Voor de biologen is het spijtig, maar voor de rest van de bevolking van onze planeet is het waarschijnlijk een redding.