PDA

Bekijk de volledige versie : Pussy Riot-lid onverwacht vrijgelaten


v*ncent.peeters
11th October 2012, 15:55
Pussy Riot-lid onverwacht vrijgelaten
AP
wo 10/10/2012 - 15:03
Ekaterina Samoutsevitch, het oudste lid van de band Pussy Riot, heeft de gevangenis verlaten. Dat gebeurde nadat de rechter had beslist dat ze niet deelnam aan het protestlied in een kathedraal in Moskou. Haar twee collega's blijven in de cel.
uit het archief
Pussy Riot voert actie tegen Poetin in kerk
Vandaag vond in Moskou het proces in beroep plaats rond de zaak-Pussy Riot. In maart werden de drie vrouwen gearresteerd toen ze een protestlied zongen in een kathedraal in Moskou, gericht tegen de Russische president Vladimir Poetin.

AP
De klacht luidde "hooliganisme en aanzetten tot religieuze haat". De Verenigde Staten, Europese leiders en de oppositie in Rusland zien in het proces een manier van Poetin om de oppositie de mond te snoeren.

Twee maanden na de veroordeling tot twee jaar cel komt het oudste lid van de band, Ekaterina Samoutsevitch, nu dus verrassend vrij. De rechter oordeelde dat de vrouw niet aan het protestlied had kunnen deelnemen, omdat het bewakingspersoneel haar had tegengehouden. Haar twee kompanen blijven in de cel. Binnen de tien dagen weten ze in welke gevangenis ze hun straf zullen moeten uitzitten.

Het protestlied van Pussy Riot in maart was gericht tegen Poetin en tegen de orthodoxe kerk, die het regime door dik en dun zou steunen. Die orthodoxe kerk heeft Poetin al omschreven als "een mirakel van god". Poetin zei onlangs nog in een interview dat de drie vrouwen hun "verdiende loon" hadden gekregen.

bron: http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/buitenland/121010_PussyRiot1Vrij

commentaar: Deze vrouw heeft ten eerste 2 maanden in de cel gezeten voor iets wat ze niet heeft gedaan maar wat echt schandalig is zijn de beschuldigingen waarvoor het groepje aangeklaagd wordt. Ze zouden zogezegd aangezet hebben tot religieuze haat. Deze vrouwen hebben inderdaad de Kerk (maar vooral Poetin, die gesteund wordt door de Kerk) beledigd door tijdens een mis naar voren te stormen en een protestlied te zingen tegen president Poetin maar daar blijft het ook bij. Deze feiten zijn niet genoeg voor een veroordeling. Dit bewijst nog maar eens dat Poetin een beleid van nultolerantie uitvoert tegenover tegenstanders.