PDA

Bekijk de volledige versie : Koude laag in atmosfeer van Venus ontdekt


S*EVEN.BRUYNSEELS
3rd October 2012, 14:38
[SIZE=6]Koude laag in atmosfeer van Venus ontdekt[/SIZE]

wo 03/10/2012 - 12:15
Een team rond de Belgische onderzoeker Arnauld Mahieux van het Belgisch Instituut voor Ruimte-Aëronomie (BIRA) heeft in de atmosfeer van de planeet Venus een koud gebied waargenomen. De ontdekking staat gepubliceerd in het vakblad Journal of Geophysical Research.
De planeet Venus staat bekend voor haar dichte koolstofdioxideatmosfeer en haar ovenhete oppervlak. Daarom wordt Venus de "onbewoonbare dubbelganger van de aarde genoemd".

Na vijf jaar observeren met de spectrometer op de Europese sonde Venus Express stootte het team van het BIRA van Arnauld Mahieux op een verrassend koud gebied in de hogere atmosfeer. De laag is kouder dan welk deel ook van de atmosfeer van de aarde en zit tussen twee warmere lagen.

"Het is er misschien koud genoeg om CO2 te doen bevriezen tot ijs of sneeuw", meldt Arnauld Mahieux.

Bron: DeRedactie.be (http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/buitenland/121003_Venus)

Commentaar: Zelf ben ik heel geïnteresseerd in informatie over het heelal en over dingen buiten de aarde zelf omdat ik echt wel geloof dat leven buiten onze aarde mogelijk is. Het feit dat er een dus een zeer koude laag is ontdekt tussen twee warmere lagen in is wederom een voorbeeld van de onwetendheid van de mens over de geheimen die het heelal nog in zich heeft. Natuurlijk is er verder onderzoek nodig om het nut en de reden van het bestaan van deze laag te ontdekken en zo kunnen we ons weer een duidelijker beeld vormen over alles wat er zich in de ruimte bevindt.