PDA

Bekijk de volledige versie : Nieuw-Zeelander betaalt fortuin om na zijn dood aan tweede leven te beginnen


Noël Van Thielen
14th July 2012, 10:29
Ingevroren worden en in de toekomst weer tot leven worden gewekt, het is de natte droom van Deck Hazen, een gepensioneerde Nieuw-Zeelander. De IT-specialist betaalde 50.000 dollar (meer dan 40.000 euro) om te worden opgenomen in een Australische cryogenicsafdeling. "Het is inderdaad een financieel risico dat ik neem", zegt de Kiwi met Amerikaanse roots. "Er is geen garantie dat ik ooit een tweede leven zal leiden."
Ook in Amerika kent het cryonisme veel aanhangers

"Maar ik heb er goede hoop op. De technologie staat niet stil. Er staan ons interessante dingen te wachten." Een van die zaken is dus het invriezen van lichamen bij een temperatuur van -196 graden Celsius. Het te bewaren weefsel wordt dan zodanig behandeld dat het in principe onbeperkt houdbaar blijft. Mensen die deze procedure ondergaan (de cryonauten, nvdr.), rekenen erop dat ze later weer tot leven worden gewekt.

Forse investering
Om zeker te zijn van zijn plekje investeerde Hazen een fortuin in een Australische nieuw te bouwen cryonismeafdeling. Eentje die er binnen twee jaar volledig moet staan en waar 60 mensen van een tweede leven kunnen dromen. In Amerika is het fenomeen al ingeburgerd. Of hoe verklaart u anders dat er al meer dan 250 lichamen worden bewaard. Rusland spant dan weer de kroon met 2.500 mensen op een wachtlijst, in de hoop dat er ook daar een cryoafdeling komt.

Hazen zal alvast niet meer bijgestaan worden door zijn vrouw. "Zij gelooft daar niet in en vindt alles nonsens. Ik ben wel een believer. Ik wil op de brug van de Enterprise van Star Trek staan. Samen met Captain Kirk nieuwe werelden ontdekken. Mooi toch."

Bron: http://www.hln.be/hln/nl/961/Wetenschap/article/detail/1468732/2012/07/12/Nieuw-Zeelander-betaalt-fortuin-om-na-zijn-dood-aan-tweede-leven-te-beginnen.dhtml

Mening: Ik heb dit artikel niet voor niets gekozen. Eigenlijk verontrust dit mij een beetje. Zeker omdat dit gaat over iets onnatuurlijks. Zelfs dat mensen sneller kunnen herstellen door een 'ijskoude kuur' te volgen, vind ik er al iets over gaan. Door de complexiteit van de samenleving en vervolgens ook de exponentieel stijgende wetenschap/technologie verliezen we onze moeder aarde en het natuurlijke uit het oog. Als we zo verder gaan, zullen binnenkort enkel nog rijke en meedogenloze mensen op ONZE aarde leven. Enkel zij zullen het kunnen betalen om een tweede leven te krijgen...
En wat als we door deze technologie onsterfelijk worden? BEANGSTIGEND!

Verder wil ik hier nog aan toe voegen dat hier betaald wordt voor het 'hiernamaals' (lees: leven na het leven). Onze schepper beloofd ons echter een GRATIS leven na de dood..