Inloggen

Bekijk de volledige versie : Newsweek noemt Obama 'de eerste homopresident'


Maximous
14th May 2012, 20:24
Het Amerikaanse nieuwsmagazine Newsweek stelt president Obama op zijn nieuwe cover voor met de titel 'De eerste homoseksuele president'. Dat doet het een week na de publieke verklaring van de Amerikaanse president dat hij het homohuwelijk steunt.

Het nieuwsmagazine, dat vandaag in de rekken ligt, probeert de aandacht te trekken met de controversiële voorstelling van de heteroseksuele, getrouwde president en vader van twee.

Tina Brown, uitgever van het magazine en zijn zusterwebsite The Daily Beast, staat bekend om haar voorliefde voor omstreden covers die de interesse van het publiek en de verkoopscijfers de lucht in moeten krijgen.

Het artikel bij de cover is geschreven door Andrew Sullivan, een homoseksueel en zelfverklaard politiek analist.

'Wanneer je Obama's visie op homorechten vanop afstand bekijkt, dan zie je dat dit geen dwaling is. Het was het onvermijdelijke hoogtepunt van drie jaar werk', zei Sullivan over het artikel.

'Obama moest zijn zwarte identiteit ontdekken en verzoenen met zijn blanke familie, net zoals holebi's hun homoseksuele identiteit ontdekken en die dan moeten verzoenen met hun heteroseksuele familie', schreef hij over de gelijkenissen tussen Obama en de homogemeenschap.

Bron: DS (http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20120514_089)

Mening:

Deze cover zal allicht aanspreken en het magazine zal veel gelezen worden. Toch vind ik dit serieus uit de context getrokken. Als je als uitgever gaat zeggen dat de president homoseksueel is, is het toch erg gesteld. Moeten de uitgeverijen lezers lokken door onwaarheden te schrijven op de cover?

henrothy.robine
14th May 2012, 20:34
Lap, daar heb je het al. Dat de uitspraken van Obama niet onbesproken zouden blijven was al langer duidelijk. Dat er op zo'n manier over gegaan moet worden vindt ik ronduit schandalig, dat je het homohuwelijk steunt, zou ineens moeten betekenen dat je zelf homoseksueel bent? Waar haalt men het? We leven in 2012, maar toch blijft er een soort taboe rond dit soort uitspraken hangen, vooral wanneer ze gedaan worden door mensen met een topfunctie.