PDA

Bekijk de volledige versie : Nog steeds veel mensen kiezen andere energieleverancier


charlotte.verboven
7th May 2012, 21:59
Het aantal klanten dat in maart bewust overstapte naar een andere energieleverancier ligt lager dan in de piekmaanden januari en februari, maar blijft erg hoog. Dat blijkt uit cijfers van de Vlaamse regulator Vreg.

In maart stapten 27.227 klanten bewust over naar een andere elektriciteitsleverancier. Voor aardgas zijn dat er 15.751. De cijfers liggen lager dan de recordwaarden van januari en februari (record van meer dan 51.000 klanten in januari voor stroom, en 27.000 voor aardgas in februari), maar blijven in vergelijking met vorige jaren erg hoog.

Over het eerste kwartaal wisselden al meer dan 100.000 klanten (115.150, zowel gezinnen als bedrijven) van elektriciteitsleverancier, en 67.681 van aardgasleverancier.

Piek in aantal vergelijkingstest
Het is vooral uitkijken naar de switchcijfers van de komende maanden, gezien de heisa rond de energietarieven de voorbije weken. Het aantal mensen dat de V-test, een vergelijkingstest, deed op de site van de Vreg piekte in april naar 600.000 berekeningen: 20 pct meer dan in heel 2008. De verwachting is dat de switchcijfers in mei en juni dan ook spectaculair zullen zijn.

eigen mening ik vind het zeker niet slecht dat mensen energieleveranciers vergelijken want tegenwoordig swingen de prijzen de pan uit. Vele gezinnen kunnen hun elektriciteitsrekening zelfs niet meer betalen. Voor deze gezinnen is het dus belangrijk dat ze toch de juiste energieleverancier hebben zodat ze de 'schade' toch min of meer kunnen beperken

LuytenLieselot
8th May 2012, 07:04
De mensen worden zich alsmaar meer bewust van de hoge prijzen die ze betalen voor energie. Het is een goede zaak voor de klanten dat er een vergelijkingstest bestaat tussen de verschillende leveranciers. Ook de overstap van de ene energieleverancier naar de andere is eenvoudiger geworden dan vroeger. Het is wel spijtig dat de verbruiker enorm veel betaalt voor energie, de leverancier maakt hierdoor hoge winsten en ontsnapt dan ook nog eens aan de belastingen in België. Ik denk dat de mensen die hun jaarlijkse afrekening krijgen, gaan vergelijken en zo dikwijls tot het besluit komen dat ze beter overstappen naar een andere leverancier.