PDA

Bekijk de volledige versie : Chinezen klonen schaap met gezond vet


Stijn.Geboers
30th April 2012, 16:02
Maak kennis met Peng Peng, het gekloonde schaap dat gezonde vetten produceert. Peng Peng is een genetisch gemodifieerd schaap dat een vet aanmaakt dat normaal enkel voorkomt in noten, zaden en bladgroente en helpt om het risico op hartaanvallen en cardiovasculaire aandoeningen te verminderen.

Peng Peng werd op 26 maart geboren in een laboratorium en woog toen 5,74 kilo. Het dier werd eerder deze week voorgesteld aan het Genomics Institute in de Zuid-Chinese stad Shenzhen. Het gen dat voor het gezonde vet zorgt, kreeg Peng Peng van een rondworm.


bron: http://www.hln.be/hln/nl/961/Wetenschap/article/detail/1429802/2012/04/26/Chinezen-klonen-schaap-met-gezond-vet.dhtml

Mening: Ik vind het fantastisch dat klonen kan en mogelijk is... vooral omdat ze genen van andere organismen kunnen ''inplanten'' bij andere dieren. Een grote stap vooruit in de mensheid kan je het wel noemen. Maar de vraag is, is dit verantwoord, kunnen hier problemen van komen ? Zou dit de mensheid in gevaar brengen ? Zou dit niet de natuur in gevaar brengen?

Ik hoop dat dit onze leefwereld niet gaat beïnvloeden en dat de mensheid zo kan blijven verder leven.