PDA

Bekijk de volledige versie : "Dat de Palestina-activisten naar Syrië en Iran gaan"


jeroen.vandyck
15th April 2012, 21:17
De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft tijdens een ontmoeting met de Amerikaanse senator Joe Lieberman gezegd dat de om de mensenrechten bezorgde activisten elders in het Midden-Oosten een kijkje moeten nemen, zo heeft de krant Jerusalem Post bericht.

"Waarom komen ze naar Israël, de enige echte democratie in het Midden-Oosten", vroeg de rechtse premier zich af. "Als zij (de militanten) de zaak van de mensenrechten willen uitklaren, dan moeten ze naar Syrië gaan. Misschien zullen ze helpen het doden van duizenden onschuldigen te stoppen. Ze moeten naar Iran gaan en het stenigen van vrouwen stoppen. Zij moeten naar Gaza gaan en de praktijk stoppen om kinderen te gebruiken als menselijk schild voor terroristen die raketten op onze burgers afvuren", zo citeerde de Post Netanyahu.

"Nadat zij hun educatieve rondreis hebben gedaan, zouden zij naar Israël moeten komen. Dan kunnen wij met hen praten over wat zij hebben geleerd over het Midden-Oosten en wat het werkelijk is", aldus de Israëlische premier.

Volgens de krant Haaretz zijn een Italiaanse en Franse actievoerder erin geslaagd voorbij de Israëlische veiligheid te glippen en toch in Bethlehem aan te komen. De Israëlische autoriteiten hielden 43 anderen tegen.
(bron: www.demorgen.be)

mening:
In een zuivere democratie is er ook plaats voor protest. Door bij voorbaat alle sympatisanten van Palestina uit te sluiten, toont Israël nogmaals zijn minachting voor mensen die willen kiezen voor een rechtvaardige oplossing in het conflict.
Deze activisten weten ongetwijfeld ook hoe pover het gesteld is met de mensenrechten in de regio. De reden waarom de activisten nu net naar Israël trekken, heeft ongetwijfeld te maken met de aard van het conflict en met de banden die er tussen Europa en Israël bestaan. In tegenstelling tot de buurlanden draait hier alles om kolonisatie en bezetting. Er bestaan verschillende pistes die gevolgd kunnen worden voor een rechtvaardige oplossing van het conflict.
Wat me in dit artikel nog het meest tegen de borst stuit is deze zin: "Zij moeten naar Gaza gaan en de praktijk stoppen om kinderen te gebruiken als menselijk schild voor terroristen die raketten op onze burgers afvuren". Daar heb ik maar één antwoord op : De balans van de Gaza-oorlog in 2008-2009:
1417 Palestijnen gedood waarvan 1181 burgers, 4036 woonhuizen verwoest, 60 politiebureaus verwoest, 28 openbare gebouwen verwoest, 171 onderwijsinstellingen beschadigd, 3 gezondheidscentra verwoest, 5 mediacentra verwoest,... Het Israëlisch regime geeft geen zier om de burgers of kinderen van Gaza.