PDA

Bekijk de volledige versie : Gevederde tiran


jens.rymen
10th April 2012, 13:33
Paleontologen hebben in China 125 miljoen jaar oude restanten van een volwassen en twee jonge gevederde dinosaurussen opgegraven.

Het is de grootste dino met veren die ooit is aangetroffen. De Yutyrannus huali, wat 'prachtige gevederde tiran' betekent, woog naar schatting 1.400 kilogram en was 9 meter lang. De nieuwe dino is een nieuwe soort, die behoort tot de familie van Tyrannosaurus rex. De pluimen van de gevederde tiran waren minstens 15 centimeter lang. Hun functie is nog onduidelijk. Volgens de onderzoekers dienden ze niet noodzakelijk voor isolatie, maar waren ze bedoeld om wijfjes aan te trekken. (nd)
___________
Bron: http://nieuws.be.msn.com/wetenschap/gevederde-tiran
Door © Eos magazine, eosmagazine.eu

Eigen mening: elke ontdekking die gedaan wordt heeft voor mij een grote waarde. Wederom is dit een mooie ontdekking die misschien een andere kijk schept op het leven en de levensgewoonten van de dinosauriërs. Zoals in het artikel staat werden de veren waarschijnlijk gebruikt om wijfjes te imponeren (= vergelijkbaar gedrag bij vele dieren (pauw)). Ik vind dit soort opgravingen/onderzoeken zeker de moeite waard en steun ze met volle 100%.