PDA

Bekijk de volledige versie : 'Dure' flitspaal...


Barst
14th November 2005, 18:49
Honderd uren werkstraf en 8.000 euro boete voor brandstichter flitspaal


De correctionele rechtbank van Turnhout heeft de 41-jarige Lodewijk V.G. uit Merksplas een werkstraf opgelegd van honderd uren. De man kreeg die straf voor het in brand steken van een flitspaal begin dit jaar in Turnhout.


Een taxichauffeur merkte in de nacht van 8 januari 2005 op dat er een man aan de flitspaal op de Steenweg op Diest in Turnhout stond. De taxichauffeur betrouwde de zaak niet en verwittigde de politie. Die kwam ter plaatse. Lodewijk V.G. was niet meer ter plaatse, maar er stond nog wel een ladder tegen de flitspaal. Even later kon V.G. opgepakt worden.

De man bekende vrijwel onmiddellijk de feiten. Hij had een gaatje geboord in de camerakast en had die vol aceton gegoten. Hij wilde de paal in brand steken omdat hij geflitst was aan 107 kilometer per uur terwijl op dat stuk maar 90 kilometer per uur mag gereden worden. De man heeft voor de brandstichting bij nacht een werkstraf van honderd uren gekregen. Aan het Vlaams Gewest moet hij een schadevergoeding van bijna 8.000 euro betalen


Weblog HLN, 14/11/05 16u02