PDA

Bekijk de volledige versie : Ruimtetelescoop Hubble maakt opmerkelijke beelden van sterrenstelsel


jens.rymen
4th February 2012, 11:55
De ruimtetelescoop Hubble kon een beeld maken van een balkspiraalstelsel. Dat beeld zou het makkelijker maken om onze eigen Melkweg te begrijpen.
Een balkspiraalstelsel is een sterrenstelsel dat veel weg heeft van een aantal spiraalarmen die uit een balk komen. De meeste gekende sterrenstelsels hebben deze vorm.

De balkspiraalvorm zou een aanduiding kunnen zijn voor de leeftijd van een sterrenstelsel: twee derden van de jonge sterrenstelsels die dicht bij het onze liggen hebben deze structuur. Slechts een vijfde van de spiraalstelsels die ouder zijn hebben ook een balk in het centrum.

Hubble staat om zijn sterke astronomische beelden bekend, en de ruimtetelescoop zet die reputatie met dit beeld verder.
_________
Bron: http://www.gva.be/nieuws/wetenschap/aid1113116/ruimtetelescoop-hubble-maakt-verbazende-foto-van-balkspiraalstelsel.aspx

Eigen mening: mooie ontdekking, eerder deze week zag ik op het nieuws ook al enkel beelden van de achterkant van de maan. Dit was de eerste keer dat dit soort beelden gemaakt konden worden. Enorm interessant als je het mij vraagt.

Eén boodschap, Hubble zet je werk voort. De kennis over de verschillende sterrenstelsels en onze eigen Melkweg zal er enkel beter door worden!