PDA

Bekijk de volledige versie : Premier Di Rupo heeft al leraar Nederlands


Melissa Van Ostaeyen
11th December 2011, 14:11
Premier Elio Di Rupo houdt zich aan zijn belofte om zijn Nederlands bij te spijkeren. Hij heeft een al een leraar Nederlands onder de arm genomen.

Patrick Leemans die journalist was voor Het Belang van Limburg, vtm en TV Limburg en eind vorige maand zijn job verloor, stelde zich kandidaat. Dinsdag stuurde hij de woordvoerder van Di Rupo een sms'je waarin hij zich aanbood om de premier intensief te begeleiden om beter Nederlands te leren.

Leemas vermeldde ook dat hij licentiaat Germaanse Filologie is en leraar Nederlands was. Enkele uren later kreeg hij als antwoord dat hij vriendelijk bedankt werd voor zijn aanbod maar dat Di Rupo al een leraar Nederlands heeft. (belga/vsv)

bron: HLN.be

Eigen mening: Ik vind het goed dat Di Rupo zich aan deze belofte lijkt te houden, maar ergens vind ik ook dat wie in de politiek stapt al op voorhand zowel Nederlands als Frans zou moeten kunnen spreken, zodat hij/zij zich volledig kan toeleggen op belangrijkere problemen dan Nederlands of Frans leren, eens ze benoemd zijn.