PDA

Bekijk de volledige versie : Partij Poetin behaalt net niet de helft van de stemmen bij Russische parlementsverkie


mamaInge
5th December 2011, 09:55
Verenigd Rusland, de partij van kandidaat-president en huidig premier Vladimir Poetin, behaalde tijdens de parlementsverkiezingen in Rusland op zondag 49,54 procent van de stemmen. Dat heeft de centrale kiescommissie meegedeeld op basis van 95,1 procent van de stemmen.
Verenigd Rusland is ook de partij van de huidige Russische president Dimitri Medvedev.
De communisten werden zondag tweede en veroverden 19,16 procent. Het centrumlinkse Rechtvaardig Rusland is goed voor 13,22 procent van de stemmen en de nationalistische liberaaldemocratische partij Jabloko voor 3,30 procent.
De Patriotten van Rusland behalen 0,97 procent en de Rechtvaardige Zaak sluit het rijtje met 0,59 procent van de stemmen.
Bron: De Standaard.be

Mijn mening: Het wordt stilaan tijd dat de Russen gaan opkomen voor hun democratische rechten. Langzaam maar zeker zet het land (meerbepaald het volk) de juiste stappen in een democratische richting. Ik zeg wel langzaam want ook bij deze verkiezingen ging het er niet altijd rechtvaardig aan toe. Mensen uit armere landsgedeelten werden nog steeds onder druk gezet en het grote staatsapparaat manipuleert nog altijd de bevolking. Maar men moet ergens beginnen...