PDA

Bekijk de volledige versie : Europese Unie wil 50 miljoen euro vrijmaken voor Frankrijk


Barst
13th November 2005, 21:37
Europese Unie wil 50 miljoen euro vrijmaken voor Frankrijk


Commissievoorzitter José Manuel Barroso.De Europese Unie is bereid 50 miljoen euro vrij te maken om Frankrijk te helpen de gevolgen van de rellen in de voorsteden op te vangen. Dat heeft voorzitter José Manuel Barroso van de Europese Commissie zondag aangekondigd. Barroso heeft later op de avond een ontmoeting met premier Dominique de Villepin.


Barroso voegde eraan toe dat het mogelijk zou zijn om op langere termijn "bepaalde niet-gebruikte budgetten te herprogrammeren". Op die manier zou volgens de Commissievoorzitter zelfs een miljard euro vrijgemaakt kunnen worden voor de Franse banlieues.

In een gesprek met het radiostation Europe 1 en de televisiezender TV5 stelde Barroso dat hij vrijdag een brief heeft geschreven aan de Villepin om de solidariteit van de Unie met Frankrijk te onderstrepen. In de brief maakte hij gewag van "de mogelijkheid om onmiddellijk bepaalde Europese fondsen te herschikken".

Barroso suggereerde dat ongeveer 50 miljoen euro op korte termijn beschikbaar zou kunnen zijn. Dat zou volgens hem gefinancierd worden in het kader van "de stedelijke programma's" van de Unie. Barroso zal de kwestie zondagavond met de Villepin aansnijden.


Weblog HLN, 13/11/05 20u10

jonas_de_cnaep
14th November 2005, 12:28
Als er dan toch geld genoeg is waarom heeft men dan de oorzaak van de problemen in Frankrijk niet proberen op te lossen met dat geld?
Als zoiets zoals nu in Frankrijk in een land zou gebeuren dat geen grootmacht is binnen de EU , zou er dan ook zoveel geld kunnen vrijgemaakt worden?
Er is sprake van 1 miljard euro , dit geld kan toch beter uitgegeven worden aan andere problemen, niet?

Helen
17th March 2006, 19:36
Wordt hiermee de oorzaak van het probleem opgelost? Hoe komt het dat er over zulke som wordt gesproken? Moet er zoveel geld voor gebruikt worden? Wordt België ook vergoed, dus zullen Brussel, ... ook iets van dat geld zien?

Kenny
18th March 2006, 14:28
Voor zover ik het me kan herinneren, waren de onlusten in Parijs in de eerste plaats te wijten aan het gebrek aan respect, medezeggenschap, erkenning en gelijkwaardigheid. Dingen die je m.a.w. niet zomaar kan kopen, zelfs niet met 1 miljard euro, maar die een mentaliteitsverandering vragen van de 'onderdrukkende' klasse.