PDA

Bekijk de volledige versie : Delen van Japan te radioactief voor landbouw


Eva.Van Peer
15th November 2011, 22:20
Wetenschappers hebben ontdekt dat de grond in sommige regio’s rond Japan te radioactief is om aan landbouw te doen als gevolg van de Fukushima ramp. De bodem bevat namelijk te veel cesium. Deze vervuiling zal grote gevolgen hebben voor de landbouw.

Cesium-137 heeft namelijk een halveringstijd van 30 jaar. Dit zorgt er voor dat men gedurende enkele decennia hier niet aan landbouw kan doen en dat het milieu ook lijdt.
In de naburige provincies verwacht men ook nog problemen. Al valt de straling hier wel nog binnen de normen. In het westen van Japan zou de situatie veilig zijn, ondanks een verhoogde radioactiviteit.

Bron: G.B., Delen van Japan te radioactief voor landbouw. De redactie, 2011-15-11, (http://www.demorgen.be/dm/nl/9757/Aardbeving-Japan/article/detail/1348491/2011/11/15/Delen-van-Japan-te-radioactief-voor-landbouw.dhtml)

Mening:
Dit is een zeer erge situatie. Het is niet enkel slecht voor het milieu, maar ook voor de bewoners van het radioactieve land. Zij zullen moeten verhuizen en zijn ook hun landbouwgrond kwijt. Dit zorgt dan voor financiële moeilijkheden die de mensen toch kunnen mensen na de ramp van Fukushima.
Zoals je in het artikel kan lezen, zal het milieu hier nog enkele decennia onder lijden. Dit is dan weer slecht voor de dier- en plantensoorten die er leven/groeien. De dieren kunnen ziek worden door radioactieve planten te eten en door de straling zelf. Zo'n grote hoeveelheid radioactiviteit kan ook voor de planten niet goed zijn.