PDA

Bekijk de volledige versie : Dodentol Turkse aardbeving loopt op tot 30


Ann.Cornelis
12th November 2011, 13:54
De meest recente aardbeving in de oostelijke Turkse stad Van heeft al dertig mensenlevens geëist. Reddingsteams vonden in de nacht van gisteren op vandaag nog acht lijken onder het puin van het Bayramhotel.

Reddingswerkers hebben uit het puin van Bayram en het hotel Aslan ook dertig mensen kunnen redden, aldus de autoriteiten vandaag.
Het was woensdag de tweede krachtige aardbeving in Van op 17 dagen tijd.

Kritiek
Inwoners van Van hebben de regering bekritiseerd omdat de twee hotels weer gasten mochten ontvangen nadat de aardbeving van 23 oktober de basisstructuur ervan had beschadigd.

Bron: hln
http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/1347154/2011/11/12/Dodentol-Turkse-aardbeving-loopt-op-tot-30.dhtml

-------------------------------------------------------------------

Ik ben persoonlijk vooral geschrokken van het feit dat bepaalde hotels ondanks een beschadigde basisstructuur gewoon de deuren terug openden voor gasten. Hebben die mensen wel verantwoordelijkheidsgevoel? Naar mijn mening is het welzijn van gasten (en dus ook de gezondheid en veiligheid) prioriteit. Wanneer deze hotels de toestand (beschadigde basisstructuur) negeerden, hebben zij in principe toegegeven dat winst maken voor hen belangrijker is dan de gasten, de mensen zelf.