PDA

Bekijk de volledige versie : Stijgers & dalers 29-10-2011


Barst
2nd November 2011, 19:28
STIJGERS


1. Mario Balotelli

'Balotelli steekt met vuurwerk in badkamer eigen huis in brand.' 'Balotelli schittert op Old Trafford.' 'Balotelli verstopt pornoboekje tijdens shoppen met bloedmooie vriendin Raffaela.' 'Balotelli ster van Taiwanees animatiefilmpje.' 'Balotelli gezicht van campagne die veilig vuurwerk promoot.' Allemaal berichten van één week! 'Why always me?' stond er op het shirt dat de geflipte Italiaan van Ghanese afkomst zondag toonde aan de supporters. De onhandelbare spits van Manchester City is dé zwarte Italiaan van het moment. Al klinkt dat wat als 'Oud Sluis is hét Nederlandse toprestaurant'.


2. Sergio Herman

Hé, toevallig: Oud Sluis van Sergio Herman is opnieuw verkozen tot beste restaurant van Nederland. De jury prijst topchef Sergio Herman, maar vergeet te zeggen dat Sluis zonder die historische vergissing gewoon van ons zou moeten zijn. Want een Hollands toprestaurant, what's next? Een modecollectie voor mensen die er als een vogelverschrikker willen bijlopen?


3. Lisbeth Salander

Oeps, te snel geweest. H&M stelt een exclusieve collectie voor die 'de stijl zal weerspiegelen van de rebelse Lisbeth Salander uit de Millennium-boeken van Stieg Larsson. Zij heeft een voorliefde voor leren jasjes, te grote sweaters en gescheurde jeans. Het kleurenpalet is zwart, grijs en een vleugje donkerrood.' Wat het persbericht er niet bijzegt, is dat Salander in de romans een bleke anorectische is met ultrakort haar en een neuspiercing, en een onmogelijk karakter. We kunnen niet wachten tot iedereen er zo bijloopt.


DALERS


1. Condoleezza Rice

Welke moderne vrouw wordt niet graag aanbeden? Alleen vervelend als de aanbidder een gekke tiran is. Toen kolonel Kadhafi nog leefde en Condoleezza Rice nog minister van Buitenlandse Zaken was, had de Libische leider stevige vlinders in de buik. Hij noemde haar 'mijn lieve zwarte vrouw' en toonde haar boeken vol foto's van haar. Hij liet zelfs een liefdeslied voor haar componeren, door de beste componist van Libië nog wel. Of dat dezelfde is die ook de tune van FC De Kampioenen maakte, weten we niet.


2. Helle Thorning-Schmidt

Welke moderne vrouw wordt niet graag aanbeden? Alleen vervelend als de aanbidder een onverbeterlijk varken is. Helle Thorning-Schmidt (44), de kersverse Deense premier, maakte woensdag op de Eurotop kennis met Silvio Berlusconi, en die vergat even dat er overal camera's hingen. Als Thorning-Schmidt wegstapt en Berlusconi doet hetzelfde, dwaalt zijn blik even naar beneden om de fondoschiena van blonde Helle te keuren. De beelden zijn een hit op het internet. Wanneer Silvio's bijnaam verandert van 'Il cavaliere' in 'Il porco', weten we niet.


3. Eva Longoria

Welke moderne vrouw wordt niet graag aanbeden? Alleen vervelend als de overheid stokken in de wielen steekt. Eva Longoria speelt de hoofdrol in Without men, een film over een stadje zonder mannen. De film is naar verluidt belabberd, maar dat is naast de kwestie: Longoria is in drie lesbische scènes te zien. In Spanje heeft de lokale verdeler juist die scènes eruit geknipt. Waarom die Spanjaarden tegenwoordig allemaal indignados zijn, wisten we niet. Nu wel.


DS, 29-10-2011