PDA

Bekijk de volledige versie : Baby van 2 weken na 48 uur vanonder Turks puin gered


Carine.Smets
25th October 2011, 15:50
Baby van 2 weken na 48 uur vanonder Turks puin gered

Een babymeisje van amper twee weken is 48 uur na de vreselijke aardbeving in Turkije nog levend vanonder het puin gehaald. Het drama maakte al 366 doden, maar deze indrukwekkende, beklijvende reddingsactie geeft hoop.
Ook de mama van Azra Karaduman leeft nog, maar zit nog vast tussen de brokstukken in het stadje Ercis. Reddingswerkers proberen mama Semiha te bevrijden.

Baby Azra kon gelukkig wél al gered worden, na uren zenuwslopend graven. Het meisje werd naakt vanonder het puin gehaald en werd meteen in een deken gewikkeld. Ze wordt door dokters onderzocht. De beelden van Reuters kan u hier bekijken. De vader is nog altijd vermist.

Het oosten van Turkije werd zondagnamiddag getroffen door een aardbeving van 7,2 op de schaal van Richter. Meer dan 2.000 gebouwen in de provincie Van stortten in.

Eerder werden ook al een zwangere vrouw en haar twee kinderen gered door mensen die de klok rond blijven doorwerken. Een politieman en zijn vrouw konden ook vanonder hun ingestorte huis in Ercis bevrijd worden.


Bron:www.hln.be

reactie:

Deze reddingswerkers doen hard hun best en wanneer ze dan zo'n klein ukkepukje levend, vanonder het puin vandaan halen, zal hen dit waarschijnlijk nog meer moed geven om verder te blijven zoeken. Ik hoop dat ze de mama later vandaag ook nog kunnen redden en dat ze ook de papa nog terugvinden. Ik vind dat mensen die dag en nacht klaarstaan om andere te gaan redden wanneer er zulke rampen gebeuren en de moed niet verliezen wanneer ze niet dadelijk iemands levend kunnen redden een pluim verdienen. Het zijn tenslotte ook maar mensen zoals jij en ik, die dit werk verrichten. Hopelijk komt de natuur terug een beetje in evenwicht, zodat er niet te veel rampen meer gebeuren.

Thomas.VanBaelen
27th October 2011, 11:44
Weer tiener levend vanonder puin gehaald in Turkije

Turkse reddingswerkers hebben donderdag een negentienjarige jongen levend teruggevonden tussen het puin van een ingestort gebouw. Dat maakten Turkse media bekend. Een B-Fastteam vertrekt vandaag vanuit Zaventem om hulp te bieden aan de slachtoffers van de aardbeving.

Een Turks televisiestation toonde donderdag hoe reddingswerkers een tiener bevrijdden vanonder het puin. De jongeman zag er uitgeput uit.

Het is de eerste overlevende die de Turkse reddingsdiensten vinden sinds ze woensdag een universiteitsstudent en twee leerkrachten levend terugvonden. Het dodental is vier dagen na de aardbeving opgelopen tot 523.

Ondertussen is het beginnen regenen en sneeuwen in het oosten van Turkije, waar de aardbeving plaatsvond. De Turkse overheid erkent dat het de voorbije dagen problemen kende om genoeg tenten aan te leveren voor de duizenden mensen die dakloos werden na de aardbeving. Vandaag zouden er nog tenten bijgeleverd worden.

B-Fast

Een B-Fastteam van dertien mensen vertrekt vandaag om 10 uur van op Brussels Airport naar Turkije. Ze zullen in de stad Ercis, in het oosten van het land, een tentenkamp opzetten waarin 2.000 slachtoffers van de aardbeving opgevangen kunnen worden, zo meldt de federale overheidsdienst Binnenlandse Zaken.

De 400 tenten voor het tentenkamp vertrekken vrijdagavond richting Turkije. De tenten zullen worden uitgerust met verwarming, dekens en keukenfornuizen en moeten de dakloze slachtoffers tegen winterse weersomstandigheden beschermen, zo deelde Buitenlandse Zaken woensdag al mee. Alle materiaal voor het tentenkamp en van het B-Fastteam wordt door België aan Turkije geschonken.

Bron De Standaard
Link http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20111027_016

Mening

Gelukkig blijven er mensen geloven dat er nog overlevenden in het puin zijn maar het zal niet lang meer duren voor ze de moed gaan verliezen. Ze kunnen niet blijven zoeken en de overlevingskansen na vier dagen lijken mij erg klein. Bij natuurrampen als deze is het een goede zaak dat andere landen hulp bieden om de slachtoffers op te vangen. Maar wat mij soms ergert is dat het lijkt dat er eerst een natuurramp moet gebeuren voor er hulp komt. In België leven steeds meer mensen in armoede. Verdienen zij dan geen hulp?