PDA

Bekijk de volledige versie : Ongelooflijk: achttien voorbijgangers negeren overreden peuter


NuyensEvelynne
18th October 2011, 16:52
In het Chinese Foshan vond donderdagnamiddag een hallucinant ongeval plaats. Een tweejarige peuter kwam onder de wielen van een bestelwagen terecht, waarop de chauffeur zomaar doorreed. Daar bleef het echter niet bij: nog achttien andere voorbijgangers passeerden de plek des onheils, maar bekommerden zich niet om het zieltogende meisje.

Rechtsomkeer
De eerste passant moet het ongeluk zien gebeuren hebben, maar kijkt zelfs niet eens naar de grond. Nummer twee maakt gewoon rechtsomkeer. En wat dan gedacht van de fietser en de voetganger, die in een wijde boog rond het lichaam heen lopen? Ook een vrouw -met dochter aan de hand- kan zich niet snel genoeg uit de voeten maken. Uiteindelijk zou dat scenario zich nog meer dan tien keer herhalen.

Geen 'happy end'
Tot overmaat van ramp was intussen ook nog een tweede chauffeur over de peuter gereden. Pas zeven minuten na de eerste aanrijding kwam dan toch de verlossing: een vrouwelijke vuilnisophaler legde haar werk even opzij om zich over het slachtoffer te bekommeren. Ze sleepte het meisje opzij en riep om hulp, waarna ook de moeder plots kwam opdagen.

Helaas kent het dramatische voorval geen 'happy end'. De peuter bleek niet meer in staat om zelfstandig te ademen en overleed uiteindelijk in het ziekenhuis aan zware hersenletsels. Beide doodrijders konden opgepakt worden. (svm)

Datum: 17/10/2011
Bron: http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/1334862/2011/10/17/Ongelooflijk-achttien-voorbijgangers-negeren-overreden-peuter.dhtml

Eigen mening:
Ongelofelijk! De chauffeurs reden ook gewoon door, alsof er niets gebeurd was! Achttien mensen passeren de peuter en laten haar voor dood liggen. Dit is gewoon afschuwelijk! Die mensen hadden geen oog voor de peuter die bebloed op de weg lag te sterven, terwijl je naast dat kindje echt niet kon naast kijken. Hadden ze misschien belangrijker zaken te doen??? Ik vind dat we de laatste tijd meer en meer te maken krijgen met de onverschilligheid van de mensen. Het is net alsof iedereen zich alleen maar zijn eigen lot aantrekt en absoluut geen oog meer heeft voor anderen. Gelukkig staan er in de kranten ook nog artikels over mensen die zich wel belangeloos inzetten voor anderen.
In de krant van vandaag (Het Laatste Nieuws, 18/10/2011) stond nog meer informatie over dit onderwerp. Er stond onder andere bij dat de chauffeur het kind had laten liggen, want als het kind deze ramp had overleefd dan zou hij alle ziekenhuiskosten moeten betalen. Hij hoeft nu ‘enkel’ 2.200 euro te betalen aan de ouders. Dat kan je als ‘normale’ mens toch echt niet begrijpen! Hij heeft het kind met opzet laten dood gaan voor het geld. Gelukkig heeft men de twee chauffeurs al kunnen oppakken. Hopelijk krijgen ze nu ook een voldoende grote straf zodat ze dit zeker geen tweemaal gaan doen! Laat ze een werkstraf doen waarbij ze in contact komen met verkeersslachtoffertjes. Op die manier kunnen ze met hun eigen ogen zien wat zij als verkeersagressor aanrichten.

carmen.van.bouwel
18th October 2011, 17:40
Wat een schande! Ik heb de beelden gezien op de site van het laatste nieuws. Dit is echt onvatbaar, talloze mensen die gewoon passeren alsof er een stuk vuil op de baan ligt. Als je zonder emotie langs een halfdood peutertje kan wandelen, dan ben je niet menselijk. Al de getuigen, die het ongeval of het meisje gezien hebben, zouden een zware celstraf moeten krijgen plus een fixe boete. Zeker de chauffeur moet boeten voor zijn daad. Op de beelden zie je dat hij over het meisje rijdt, dan stopt, en dan weer doorrijdt om met zijn achterste wielen over haar te rijden. We leven steeds meer in een maatschappij waar mensen geen rekening houden met elkaar. Ze denken enkel aan zichzelf en hoe zij er voordeel uit kunnen halen. Zo heeft ook de chauffeur enkel aan zichzelf gedacht. Het meisje, haar familie en haar dood, dat interesseerde hem duidelijk niet.