PDA

Bekijk de volledige versie : Virgin Galactic huldigt eerste commerciële ruimtehaven in


Jolien.Helsen
18th October 2011, 10:39
Virgin Galactic huldigt eerste commerciële ruimtehaven in
18/10/11, 08u22

De Britse miljardair Richard Branson, baas van Virgin Galactic, heeft gisteren in de Amerikaanse staat New-Mexico de 'ruimtehaven' Spaceport America ingehuldigd. Het gaat om de eerste commerciële ruimtehaven vanwaar in de toekomst de eerste toeristen naar de ruimte kunnen vertrekken.
De genodigden, onder wie zo'n 150 astronauten die al hun ticket naar de ruimte gereserveerd hebben, woonden een demonstratievlucht van het ruimteveer 'WhiteKnightTwo' bij, dat in de toekomst de nieuwe 'toeristen' tot in de atmosfeer zal brengen. De gouverneur van New-Mexico, Susana Martinez, overhandigde de sleutels van de 'ruimtehaven' aan Branson, onder het toeziend oog van astronaut Buzz Aldrin.

Afgelopen september nog verklaarde Branson op de tv-zender CNN dat hij binnen het jaar zijn eerste ruimteveer hoopt te lanceren. Enkele honderden mensen hebben al hun ticket naar de ruimte gereserveerd, voor een gemiddelde prijs van 200.000 dollar. (belga/sg)
Bron: De Morgen

Eigen mening:
Ik had er al wel van gehoord dat er mensen waren die tickets reserveerden om naar de ruimte te vliegen. Vandaag is er dus degelijk wel een ruimtehaven open voor commerciële doeleinden :D . Het lijkt precies allemaal nog maar een droom dat je werkelijk naar de ruimte een reisje kan plannen. Onwaarschijnlijk!
Of dit binnen het jaar gerealiseerd kan worden, zoals Branson verklaart, lijkt mij wel snel. Of dit plaatje van 200 000 dollar zal kloppen is de vraag. Eerst zien en dan geloven.