PDA

Bekijk de volledige versie : ‘IMF heeft voldoende kapitaal’


dries.crauwels
15th October 2011, 12:50
Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) beschikt over voldoende kapitaal om een rol te kunnen spelen bij het bestrijden van de schuldencrisis. Dat zei de Amerikaanse minister van Financiën Timothy Geithner vrijdag voor een ontmoeting met zijn collega’s uit andere landen van de G20 in Parijs.
‘Het IMF beschikt nog over substantiële middelen waarvan de besteding niet is vastgelegd’, stelde Geithner in een interview op de Amerikaanse tv-zender CNBC. Daarmee wees hij de suggestie van de hand dat het IMF meer geld moet krijgen om Europa te helpen bij het bestrijden van de schuldencrisis.

Opkomende economieën als India, China en Brazilië zouden de versterking van het IMF dit weekeinde willen bespreken. Zij zijn volgens ingewijden bereid een steentje bij te dragen aan de bestrijding van de Europese crisis door een hogere bijdrage aan het fonds. Niets voor niets! In ruil hiervoor willen deze landen uiteraard meer zeggenschap in het bestuur van het IMF.

De Standaard, vrijdag 14 oktober 2011, Belga

Mijn mening: De schuldencrisis is nu al wel een tijdje aan de gang, en elke keer wordt er wel een extra schuld bovenop gegooid om de mensen te helpen, wat er nu aan het gebeuren is: De hulpbehoevende landen worden armer en armer, terwijl andere landen er gewoon op toe zien of hierdoor zelfs rijker worden.