PDA

Bekijk de volledige versie : Bye-bye Belgische verankering energiemarkt


Barst
9th November 2005, 00:03
Suez heeft meer dan 90 procent Electrabel-aandelen in handen


ANTWERPEN - De Franse nutsgroep Suez heeft tijdens het openbaar bod op Electrabel meer dan 90% van de aandelen van de Belgische groep verworven. De groep zal het bod heropenen, verklaarde Suez vanavond. Vanmiddag verklaarde het Brusselse hof van beroep de verzoeken van aandeelhouder Philippe Delville in een zaak tegen de stroomproducenten onontvankelijk.


Suez heeft meer dan 90 procent van Electrabel in handen, maakte Suez vandaag bekend. Dat heeft wettelijk tot gevolg dat het bod binnen de maand moet heropend gedurende 15 bankwerkdagen.

Gisteren had de Brusselse handelsrechtbank de periode van het openbaar overnamebod van Suez op Electrabel opgeschort. Daardoor is de looptijd van het bod, dat normalerwijze maandag om 16 uur afliep, uitgesteld tot ,,twee werkdagen na het arrest van het Brusselse Hof van Beroep''. Dat hof verklaarde de verzoeken van Delville vanmiddag onontvankelijk.

Minderheidsaandeelhouder Philippe Delville had bij het Hof van Beroep een opschorting van het bod gevraagd. Hij ziet onder meer belangenconflicten in hoofde van bestuurders bij Suez en Electrabel.


Weblog DS, 09-11-2005 (TNL)