PDA

Bekijk de volledige versie : Leerling neergestoken door jongerenbende op school


JenteAerts
27th April 2011, 11:54
Leerling neergestoken door jongerenbende op school

De politie heeft de jacht ingezet op een jongerenbende in de buurt van Stockholm na een steekpartij in een school waarbij een leerling gewond raakte. Volgens de politie gaat het om moordpoging.

De politie heeft al een jongere opgepakt na de gewapende aanval op school in Grimstra in de buurt van Stockholm. De tiener die gewond raakte, werd overgebracht naar het Karolinskaziekenhuis. "Hij was nog bij bewustzijn toen de ziekenwagen arriveerde", zegt Ulf Lindgren van de Stockholmse politie. Volgens de politie verkeert het slachtoffer niet in levensgevaar en is zijn toestand stabiel. De politie heeft intussen de jacht geopend op vijf bendeleden. Volgens de politie ging het om een geplande vechtpartij waarbij het slachtoffer geviseerd werd. Dat maakt ze op uit getuigenissen. Voor de politie gaat het dan ook om moordpoging. (vsv)


Eigen mening:

De laatste tijd hoor je vaker berichten over jongeren die leeftijdsgenoten neersteken, in elkaar slaan of neerschieten. Hoe is het ooit zover kunnen komen dat men voor een simpele mp3, Ipod (cfr. Joe Van Holsbeeck) en dergelijke andere mensen wil vermoorden? Bij dit 'voorvalletje' wordt niet genoemd waarom die bende deze jongere wou vermoorden, maar het zou daadwerkelijk gepland zijn. Ik vraag me echt af hoe zoiets kan?!

Bron: Het Laatste Nieuws
http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/1256143/2011/04/27/Leerling-neergestoken-door-jongerenbende-op-school.dhtml