PDA

Bekijk de volledige versie : Cubaan wil record breken met sigaar van 70 meter


jillie.dams
26th April 2011, 14:59
Een Cubaanse sigarenroller is maandag gestart met het rollen van een zeventig meter lange sigaar. Als het hem lukt, breekt hij zijn eigen wereldrecord. Dat staat sinds 2009 op ruim 43 meter.
De 67-jarige Jose 'Cueto' Castelar probeert in negen dagen van acht uur, een zeventig meter lange sigaar te rollen. Dan zou hij zijn sigaar kunnen tentoonstellen op de Internationale toerismebeurs, die volgende week in Havana wordt gehouden (3 mei).

'Cueto zei dat zolang hij leeft, het record in Cuba moet blijven. Nu is hij nog vol energie, maar hij zal doorheen de week vermoeid worden', vertelde zijn woordvoerder Amado de la Rosa. Het zou Castelars vijfde record zijn in een halve eeuw sigaarrollen.

De Cubaan leerde op zijn veertien sigaren rollen. Nu kan hij prinsen en rijke zakenlieden tot zijn vaste klanten rekenen. Handgemaakte Cubaanse sigaren worden dan ook als de fijnste ter wereld beschouwd.

Bron: http://www.destandaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20110426_040&sectionid=e70ccf13-a2f0-42b0-8bd3-e32d424a0aa0
Mening: Cubaanse sigaren hebben een hele hoge status. Je ziet het genoeg in de media (bv films): Altijd als er een rijke zakenman in pak een gesprek voert met zijn baas of meerdere dan verschijnt er wel eens een Cubaanse sigaar. Het zou dan ook, naar het schijnt, een fantastische en verfijnde smaak hebben, ergo een hoge status. Omdat Cueto al van zijn veertiende deze baan heeft, kent hij ook niets anders. In Cuba is dit een veel voorkomende baan dus hij zit er waarschijnlijk ook in vast.
In deze wereld waar extremen centraal staan en dagelijkse kost zijn, probeert deze sigarenroller zijn status te verhogen door het wereldrecord te verbreken en zo een plaatsje in deze wereld te bemachtigen.