PDA

Bekijk de volledige versie : Piraterij kost opa half miljoen


wim leenaerts
4th November 2005, 11:43
Piraterij kost opa half miljoen

Niemand steelt ongestraft The Incredibles.Een opa van 67 moet 497.482 euro schadevergoeding betalen aan de producenten van vier films. Zijn kleinzoon van twaalf had The Incredibles, I, Robot, The Grudge en The Forgotten gedownload van het internet. Toen de opa de eerste claim niet kon betalen, verhoogden de producenten het bedrag. "We willen hiermee een voorbeeld stellen", zegt Kori Bernards van belangenvereniging MPAA.

Voorbeeldzaak
De producenten eisten in eerste instantie 3.349 euro van de opa. De man kon het bedrag niet betalen en stuurde aan op een minnelijke schikking. De gedownloade films waren al lang vernietigd, zweerde hij, maar dat was buiten de klagers gerekend. Die verhoogden meteen hun schadeclaim tot 497.842 euro. "We willen hier een voorbeeldzaak van maken. Het moet maar eens duidelijk zijn dat niemand straffeloos films download", besluit Kori Bernards van Motion Picture Association of America, een belangenvereniging die misbruik opspoort en vervolgt.

Dit gaat er toch echt wel over. Een kind van 12 en een opa van 67 beboeten met een half miljoen euro voor het downloaden van 4 (!) films :mad:
Als ze dan toch een voorbeeld willen stellen, dat ze dan de grote vissen aanpakken of DVD's wat goedkoper maken, want die kosten schandalig veel geld...

Bron: www.hln.be

katleen
4th November 2005, 11:48
hoe komt het dat ze zo'n monsterbedrag kunnen eisen voor 4 bewezen films???

wim leenaerts
4th November 2005, 15:21
[QUOTE=katleen]hoe komt het dat ze zo'n monsterbedrag kunnen eisen voor 4 bewezen films???[/QUOTE]
Beats me...