PDA

Bekijk de volledige versie : Schaars geklede Madonna provocatie?


Barst
30th October 2005, 01:34
Manifestatie tegen affiche ,,Onze Lieve Vrouw van Vlaanderen''


Een honderdtal mensen heeft zaterdag voor de Koninklijke Vlaamse Schouwburg (KVS) in Brussel geprotesteerd tegen de affiche van het toneelstuk "Onze Lieve Vrouw van Vlaanderen", dat zaterdagavond in première ging. De affiche toont een Madonna met Noord-Afrikaanse trekken, die aan haar ontblote borst een kind houdt.

Volgens de vzw ,,België en Christenheid'', die het initiatief nam voor de betoging, is de affiche godslasterlijk. De deels ontblote maagd Maria die op de affiche prijkt, kan volgens de vereniging niet door de beugel.
,,De affiche is beledigend voor ons geloof en heeft geen bestaansreden. Wij eisen dat ze ingetrokken wordt'', aldus Alain Escada van ,,België en Christenheid''. ,,Onze Lieve Vrouw van Vlaanderen'' is het tweede deel van een drieluik van de Vlaams-Tunesische theatermakers Chokri en Zouzou Ben Chikha.

Voor artistiek directeur Jan Goossens van de KVS, is de affiche een goede weergave van het stuk, dat draait rond een moeder, en de maagd is daar een symbool van: ,,De KVS is een theater met een open geest en het mag duidelijk zijn dat we de affiche niet intrekken'', zo luidt het.


Weblog DS, 29-10-2005

Wouter
30th October 2005, 10:57
Als een naakte vrouw beschreven met Koran-teksten moet kunnen, dan zie ik niet in waarom dit niet..

wim leenaerts
5th November 2005, 15:33
Een kind aan de borst, is dat niet het symbool van moederlijkheid (?) en het feit dat er voortgeplant is? Toch het doel van ons bestaan op deze Aarde --> ga en vermenigvuldig u !