PDA

Bekijk de volledige versie : Richtwijzer PAV-Actua 2005-2006


Barst
30th October 2005, 00:59
Richtwijzer PAV-Actua 2006-2007


Om de zaken netjes - én schriftelijk! - op een rijtje te zetten, hieronder de 'instructies' zoals meegegeven bij de eerste PAV-actuasessie van 10 oktober.

Aangezien de volgende lessen van PAV-Actua pas geagendeerd zijn vanaf begin februari(!), verwacht ik van iedereen dat vanaf nu(!) begonnen wordt met het uitvoeren van volgende vier punten:

*Analyseren en kritische bespreking van de videoreportage 'Outfoxed:Unfair & Unbalanced'. De reportage zelf vind je onder http://actualiteit.org/forums/showthread.php?t=2509&highlight=outfoxed
De bespreking omvat minstens een dertigtal weloverwogen regels, en wordt op het Forum gezet als 'Antwoord' bij de reportage zelf - ook 'manueel' te vinden onder "Forums\Vorselaar\Onderwijs\P.A.V."! Let op: deze post verwacht ik ten laatste op 8/11!!

*20(!) Ter Zake-uitzendingen - Canvas, 20.15u, elke weekdag (TerZakeZaterdag alsook Panorama op zondag komen eveneens in aanmerking) - bespreken en kritisch analyseren. Per reportage eveneens een 25 regels, posten als 'Nieuw Bericht' onder "Forums\Vorselaar\Onderwijs\P.A.V.\TerZakecommentaar"! (Of, iets makkelijker: http://actualiteit.org/forums/forumdisplay.php?f=183) Probeer de bespreking telkens te beperken tot maximaal twee à drie items, anders wordt de zaak wel heel erg disparaat!
Bij de 'titel' zet je duidelijk om welke uitzending (=DATUM) het gaat, bv. "TerZake-uitzending 11/10". Begin hier tijdig mee! Bedoeling is wél dat je deze commentaren een stuk spreidt in de tijd, dus geen vier TerZakes per week helemaal op het eind van het jaar! Ten minste de helft van het gevraagde aantal heb je gepost voor de volgende PAV-Actuasessie (zoals gezegd: ergens begin februari).

*35 maal een antwoord geven op een post van een andere student of van mezelf op het Actualiteitsforum; dit kan verschillende dingen omvatten: extra informatie bijbrengen, argumenten ter ondersteuning aanbrengen of tegenargumentatie geven, je eigen - liefst beargumenteerde! - mening geven, enzovoort...
Als je ergens een goed artikel vindt dat de moeite is om op het Forum te plaatsen, doe dat dan gerust, maar geef er dan minstens een eigen motivatie bij. Dan zal ik zeker ook deze posts laten 'tellen'!

*Elke vrijdagavond update De Standaard' zijn "Actua-quiz", te vinden door de link aan te klikken op http://actualiteit.org/forums/forumdisplay.php?f=158 ("Actualiteitsforum\In de Marge van het Nieuws\Actua-Quiz")
ELK weekend (of begin van de volgende week) doe je hieraan mee, en je zet je score op het forum onder http://actualiteit.org/forums/forumdisplay.php?f=184 ("Actualiteitsforum\In de Marge van het Nieuws\Actua-Quiz\Reactie op/resultaten van Actua-quiz"), hetzij als 'Nieuw Bericht', hetzij als 'Antwoord' op de post waar inmiddels al een dertigtal reacties van jullie zijn verschenen...
De resultaten die je behaalt, zijn hierbij van ondergeschikt belang; bij sommige vragen kan je trouwens een vraagteken plaatsen bij de actualiteitswaarde ervan. Maar het geeft wél een indicatie van hoe goed je op het vlak van de actualiteit 'bij' bent: wees daarom ook eerlijk (vooral tegenover jezelf) bij het wekelijks posten van je score...
Je zou hier al mee begonnen moeten zijn... so just do it!