PDA

Bekijk de volledige versie : Amerikaanse Senaat schaft homotaboe in leger af


Lotte.Verreijdt
19th December 2010, 12:06
Amerikaanse Senaat schaft homotaboe in leger af
reuters


Het Amerikaanse Congres heeft zaterdag na een ultieme stemming in de Senaat een controversiële wet uit 1993 afgeschaft die Amerikaanse soldaten verbiedt uit te komen voor hun homoseksualiteit. President Barack Obama had al meermaals gevraagd om de wet weg te stemmen.
De Senatoren keurden zaterdag het voorstel om de controversiële wet af te schaffen goed met 65 stemmen tegen 31. Acht Republikeinse verkozenen stemden voor, ondanks forse tegenkanting vanwege de meerderheid van de Republikeinen.

In het Huis van Afgevaardigden was de tekst die de befaamde 'Don't ask, don't tell'-wet herroept woensdag al goedgekeurd met 250 tegen 175 stemmen. De wet verplichtte homofiele mannen en lesbische vrouwen in het Amerikaanse leger te zwijgen over hun geaardheid op straffe van ontslag.

Bron De Standaard zaterdag 18 december 2010, 22u58
Bron: afpAuteur: jns A
Eigen mening:

Dit is maar een klein berichtje maar toch groot nieuws!
Voor het controversiële Amerika is dit een erg grote stap voorwaarts.
Homoseksualiteit is in Amerika een heikel punt, en door deze verouderde wetgeving aan te passen is dit een grote stap voorwaarts.
Toch denk ik dat het in de praktijk moeilijk blijft om je te uiten als homo in Amerika.
Ik ben blij dat door de afschaffing van de wet, in theorie geen mensen meer ontslagen mogen worden door hun seksuele geaardheid.
Het was te verwachten dat de Republikeinen moeilijk zouden doen, maar blijkbaar zijn er toch enkele Republikeinen die vinden dat niet meegaan met de huidige tijd geen optie meer is.