PDA

Bekijk de volledige versie : Nieuwe dienstregeling NMBS gaat vanavond in


Sabrina
12th December 2010, 20:18
Nieuwe dienstregeling NMBS gaat vanavond in
12/12/10, 18u14

DM UPDATE De NMBS past zondagavond haar dienstregeling aan. Op het programma staan "geen structurele veranderingen, maar wel kleine aanpassingen die nodig zijn omwille van infrastructuurwerken op het net", zei de spoorwegmaatschappij in oktober.
De veranderingen, die vooral in Vlaanderen plaatsvinden, zijn vooral het gevolg van werken aan de infrastructuur. Zo hebben de werken op de belangrijke lijn Brussel-Gent-kust een verlenging van de rittijden tot gevolg. De treinen tussen Tongeren en de kust en tussen Brussel-Nationaal-Luchthaven en Gent krijgen daardoor eveneens een andere dienstregeling.

In Gent, waar als gevolg van werken aan het station Gent-Sint-Pieters twee sporen buiten dienst zijn, worden ook verschillende piekuurtreinen richting Schaarbeek afgeschaft. Die treinen zullen nu vertrekken vanuit Merelbeke. Ook de werken in Sint-Niklaas zullen buiten de spits voor veranderingen zorgen: de IC-trein vanuit Poperinge wordt immers gesplitst in Dendermonde.

In het Antwerpse zullen vanaf de lente van 2011 geen L-trein meer rijden via Antwerpen-Dam en Antwerpen-Oost. De reizigers moeten uitwijken naar Antwerpen-Luchtbal of Antwerpen-Berchem.

De NMBS wijst er voorts op dat de stations van Etterbeek (tijdens de spitsuren) en van Waregem (tijdens het weekend) door de nieuwe dienstregeling beter bediend zullen worden. (belga/sps)

Bron: http://www.demorgen.be/dm/nl/989/Binnenland/article/detail/1194721/2010/12/12/Nieuwe-dienstregeling-NMBS-gaat-vanavond-in.dhtml

Verantwoording: En ze blijven maar aanpassen. De mensen geraken hier ongelooflijk door in de war. Je weet niet meer wanneer er wel of niet een trein rijdt en op welk uur. Ik kan snappen dat aanpassen van de uren nodig is voor een betere infrastructuur, maar zorg dan voor duidelijkheid. En indien je aanpast, zorg dan ook dat de mensen er beter van worden in de plaats van nog langer te moeten wachten.