PDA

Bekijk de volledige versie : Sneeuwellende in de Ardennen


Sandy Robbens
8th December 2010, 00:07
Sneeuwellende in de Ardennen

DE STANDAARD – 7 DECEMBER 2010

Het is hard aan het sneeuwen in het zuiden van het land in de provincie Luxemburg. Dat veroorzaakt heel wat verkeersproblemen, vooral voor vrachtwagens. Vanavond trekt de sneeuwzone eerst over de Ardennen, maar vannacht en morgenochtend wordt ook in het centrum van het land een vers sneeuwtapijt verwacht.
Er kan 3 tot 5cm verse sneeuw bij komen in Vlaanderen. Het is moeilijk in te schatten hoever richting centrum de sneeuwzone trekt. In de provincies West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen en Antwerpen blijft het normaal gezien droog.

Morgen behouden we deze tweedeling, met wat motsneeuw in het centrum van het land en hevige sneeuwval in de Ardennen. Lokaal valt er 15cm verse sneeuw bij, waardoor de situatie op de weg in het hele Ardennengebied problematisch is.

Vanaf donderdag wordt het minder koud en wisselvalliger met maxima rond plus 4 graden. De wind draait naar het noordwesten en die voert enkele winterse buien aan, voornamelijk over de provincies Antwerpen, Limburg en Luik. Elders blijft het droog met een mix van zon en wolken.

In de Hoge Venen blijft het echter vriezen en dat houdt er de dikke sneeuwvacht van 35cm intact. Na het weekend gaan we ook in Vlaanderen opnieuw over naar een kouder weertype.

Kritische kijk op dit artikel:
Het is een belangrijk artikel omdat de meeste mensen zich tegenwoordig met de wagen verplaatsen naar hun werk. Dit artikel vond ik onder “binnenland - verkeersproblemen” terwijl het eigenlijk eerder een weerbericht is. Het is belangrijk dat mensen gewaarschuwd zijn voor gladde wegen en files.