PDA

Bekijk de volledige versie : Luchtverkeer in de war door actie Spaanse verkeersleiders


IsabellHoremans
4th December 2010, 11:02
Luchtverkeer in de war door actie Spaanse verkeersleiders

HLN update De spontane actie van de Spaanse luchtverkeersleiders sinds vrijdagavond, is ook vandaag nog voelbaar in Zaventem. De vluchten van en naar Spanje kennen meerdere uren vertraging, zo blijkt op de website van Brussels Airport. Een drietal vluchten, uit Barcelona en Madrid, werd afgelast.

Ook op de luchthaven van Charleroi zijn problemen. Drie vluchten, naar Valencia, Barcelona en Madrid, zijn afgelast. De woordvoerster Mélissa Milioto raadt passagiers aan om voor vertrek de website van BSCA te raadplegen.

Massaal ziek
Vrijdagavond moesten een viertal luchthavens in Spanje (inclusief Canarische eilanden en Balearen) gesloten worden door een actie van de luchtverkeersleiders. Die meldden zich massaal ziek, waardoor er plots een tekort aan personeel was om de veiligheid van het Spaanse luchtruim te garanderen. De actie kadert in de moeizame onderhandelingen over een nieuw statuut.

Leger nog niet ingezet
In de nacht van vrijdag op zaterdag besliste de Spaanse regering om het leger in te zetten, die de luchtverkeersleiding zou overnemen. Maar dat is zaterdagochtend nog altijd niet gebeurd. Het zou nog tot de middag kunnen duren vooraleer de activiteit herneemt. Duizenden gestrande passagiers brachten de nacht door op de luchthavens. (belga/dpa/afp/kh/adb/eb)

Bron: Het laatste nieuws, 4/12/2010

Eigen mening: Ik snap het volkomen dat als er onderhandelingen zijn over een nieuw statuut voor de werknemers van de Spaanse luchtvaartmaatschappijen dat zij ook gaan 'staken', maar beseffen zij soms wel welke invloed dit heeft?

Ik weet dat de werknemers weten wat ze aanrichten door zich massaal ziek te stemmen, maar het is echt een ramp voor de reizende mensen. De werknemers blijven thuis en de gewone mens, die er trouwens niets aan kan doen dat het nieuwe statuut er niet snel genoeg komt, mag er voor opdraaien.
Hetzelfde bij stakingen bij De Lijn of de NMBS. Zij staken en staken maar, maar de onschuldige mens zit met de gebakken peren en komen niet op hun bestemming.

Het wordt tijd dat de gewone mens niet meer gestraft wordt, voor dingen die de overheid en dergelijke niet kan realiseren. We moeten naar een ander alternatief zoeken om hen te laten voelen dat we er niet mee kunnen lachen, maar dan zonder dat de gewone mens ervoor moet boeten.

De mensen raken het beu dat ze niet geraken, waar ze zouden moeten geraken en met de miserie blijven zitten.

Wel vind ik het een mooi initiatief dat de Spaanse regering het leger inzet om het luchtverkeer te leiden, maar dan moeten ze het doen ook hé. Beloven en beloven, maar doen dat is iets anders voor al die overheden en regeringen!