PDA

Bekijk de volledige versie : Duits parlement keurt Ierse steun goed


Sabrina
2nd December 2010, 14:02
BERLIJN - De begrotingscommissie van het Duitse Lagerhuis heeft gisteravond de Duitse bijdrage aan het Ierse hulpplan van 85 miljard euro goedgekeurd.


Ook de sociaal-democratische en groene oppositieleden stemden voor. Met de goedkeuring is de kans groot dat ook het voltallige parlement de steun zal goedkeuren. Het aandeel van Duitsland in het pakket steunmaatregelen bedraagt ongeveer 6,25 miljard euro.

De Duitse minister van Financiën, Wolfgang Schäuble, probeert intussen de critici te sussen met de boodschap dat aanvullende maatregelen niet nodig zullen zijn, en dat het geld moet volstaan om de financiële markten te kalmeren. De nervositeit van de markt over sommige landen is overdreven, zei hij.

Net als gisteren lijken de markten vandaag te kalmeren. Het is uitkijken naar een bijeenkomst van de Europese Centrale Bank (ECB) vanmiddag , en vooral naar de commentaren van ECB-voorzitter Jean-Claude Trichet op een persconferentie.

De ECB en Trichet speelden een belangrijke rol in het kalmeren van de markten. Zij maakten duidelijk dat de bank bereid is om staatsobligaties op de markt op te kopen om de speculatie tegen sommige euro-landen tegen te gaan.

Bronnen rond het Belgische voorzitterschap ontkennen intussen dat er een speciale ontmoeting van staatshoofden en regeringsleiders zal plaatsvinden over de eurocrisis. Een bron bij de Spaanse regering had aan enkele journalisten verklaard dat zo'n ontmoeting al werd voorbereid, maar dat er eerst werd gewacht op de ECB-vergadering van deze namiddag.

Bron: http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20101202_049

verantwoording: Ik vind het goed dat Duitsland steun biedt aan Ierland. Alleen jammer dat het weer zover moet komen. Het ene na het andere land zit in de problemen. 1st Griekenland, nu Ierland, welk land wordt het volgende? België? Het is goed dat deze solidariteit er is maar daar worden de problemen niet mee aangepakt he. De problemen bij het land in kwestie hebben, zoals alle problemen, een oorzaak. Deze moet aangepakt worden om verandering te creëren. Door geld toe te stoppen is hun probleem tijdelijk opgelost, maar zullen ze het zo ook leren? Het principe van 'vallen en opstaan' geldt hier niet. Een land valt, en een ander trekt het recht. Kan men op deze manier wel leren van zijn fouten? Weet men nu eigenlijk wel hoe het komt dat het probleem ontstaan is ? Waar de fout ligt?
Hoe kan men leren van zijn fouten als iemand anders te hulp schiet?
Nu, allemaal makkelijker gezegd dan gedaan waarschijnlijk. In elk land zijn er inwoners die de dupe zijn van deze problemen. Zij mogen niet gestraft worden voor de fouten die hun regering maakt. Dus in dat opzicht, is het goed dat er steun komt. Al blijf ik mij vragen of dat dit de permanente oplossing is..