PDA

Bekijk de volledige versie : "Karzai laat gevaarlijke criminelen nog voor proces vrij"


Willem Timmermans
30th November 2010, 12:47
De Afghaanse president Hamid Karzai heeft de vrijlating gelast van gevaarlijke criminelen en drugssmokkelaars die waren opgepakt door de internationale troepenmacht in zijn land. Dat blijkt uit de uitgelekte Amerikaanse berichten die door Wikileaks zijn gepubliceerd.

Amerikaanse functionarissen benadrukken dat ze Karzai en zijn minister van Justitie meerdere malen hebben bekritiseerd om de vrijlating van de gedetineerden. Meestal kwamen de criminelen nog voor het proces vrij. Volgens een bericht van de plaatsvervangende Amerikaanse ambassadeur in Kaboel, Francis Ricciardone, keren sommige van de die criminelen terug naar het slagveld.

Sinds 2007 zijn zeker 150 van de 629 gedetineerden die de coalitietroepen overdroegen aan de Afghaanse autoriteiten, voor hun proces vrijgelaten.

Bron: http://www.demorgen.be/dm/nl/990/Buitenland/article/detail/1189380/2010/11/30/Karzai-laat-gevaarlijke-criminelen-nog-voor-proces-vrij.dhtml

Eigen mening:
Dit vindt ik toch wel zeer frustrerend. Je zou al beginnen twijfelen aan wiens kant Karzai nu staat. Nochtans heeft hij zijn (recente) verleden mee. Zo steunde hij de VS in hun oorlog tegen de Taliban begin jaren 2000. Het kan natuurlijk ook dat hij dit doet uit angst voor een aanslag op hem, dit zou niet de eerste keer zijn.