PDA

Bekijk de volledige versie : Knipperlicht vergeten: vrouw sterft onder auto


Thomas Cools
28th November 2010, 10:35
ZOERSEL - Omdat de aankomende auto aangaf dat hij links zou afslaan, stak een 48-jarige fietsster gisteren in Zoersel gerustgesteld de straat over. Maar de 84-jarige bestuurster was haar richtingaanwijzer vergeten uit te schakelen en reed gewoon door. De fietsster overleefde het niet.

Zaterdag om halftwaalf reed het 48-jarige slachtoffer met haar fiets van bibliotheek Zonneputteke naar huis. Bij de zijstraat Kievit stopte ze om de Oostmallebaan over te steken. Volgens getuigen keek ze eerst goed naar links en naar rechts, en stak dan pas de weg over. Een aankomende wagen kon de vrouw niet meer ontwijken. De bestuurster, een 84-jarige vrouw, verkeerde na het ongeval in shock.

Een bestuurder die achter de bejaarde vrouw reed zag het allemaal gebeuren. 'Haar linker richtingaanwijzer was al een hele tijd aan het knipperen', zegt hij. 'De fietsster dacht natuurlijk dat ze ook in Kievit wou afslaan en stak dus de straat over. Toen reed de chauffeur ineens rechtdoor. Het slachtoffer vloog in de lucht als een pop. Ik zag meteen dat het ernstig was.'

De hulpdiensten waren snel ter plaatse, maar konden het slachtoffer niet meer helpen. 'Het is een tragisch ongeval', zegt politieofficier Chris Van Dun van de politie Voorkempen. 'De bestuurster van de personenwagen merkte de fietsster blijkbaar te laat op. De vrouw werd frontaal aangereden en kwam slecht neer. De hulpdiensten hebben haar nog ruim een half uur gereanimeerd, maar hulp kon niet meer baten.'

Op de Oostmallebaan gebeuren wel vaker ongevallen. 'We zitten hier in de bebouwde kom, maar bijna niemand houdt daar rekening mee', zegt politieofficier Van Dun.

Vorig jaar nog, op 2 april 2009, kwam op bijna exact hetzelfde punt de 22-jarige Jelle Meeus om het leven. Zijn ouders plaatsten hier in augustus van dit jaar nog een SAVE-bord, samen met burgemeester Katrien Schryvers. 'Het bord trekt de aandacht van de automobilisten en doet hen hopelijk even wat gas minderen', zei Schryvers toen.


Bron: De Standaard

Eigen mening:
Dit is nog maar eens een bewijs dat het niet steeds 'de jeugd' is dat het gevaar op de weg is. Er gebeuren meer ongevallen door oudere bestuurders in het verkeer dan men denkt. Dit is een tragisch ongeval, maar toch zou dit bij een jonge bestuurder niet voorkomen. Als men weet dat het op die plek zeer gevaarlijk is, waarom kan de gemeente daar dan niets aan doen? Door een SAVE-bord te plaatsen gaat niet iedereen hun snelheid aanpassen. Jammer, maar zo is het nu eenmaal. Ik hoop dat men rekening houdt met het verhaal van de 84-jarige vrouw, want met opzet was dit verre van. Het is spijtig dat er toch nog vaak onoplettendheid is in het verkeer.