PDA

Bekijk de volledige versie : Meisjes vluchten na dodelijk ongeval vriendin in Maaseik


eleni
22nd November 2010, 09:09
Bij een bizar ongeval op de Ringlaan in Maaseik is zondagmorgen rond 9 uur een jonge vrouw verongelukt. Een auto met Nederlandse nummerplaat kwam uit de richting van Nederland. De bestuurster verloor om een onduidelijk reden de controle over het stuur van het voertuig.


De wagen ging aan het tollen en belandde in de middenberm. Een inzittende, afkomstig uit Heerlen, werd uit de auto geslingerd. Ze overleed ter plaatse.

De twee andere jonge vrouwen, 20 en 22 jaar oud, die ook in de auto zaten, riepen nog naar het slachtoffer en zetten het dan op een lopen. Ze werden later op de dag in Nederland teruggevonden en daar door de politie verhoord.

Alcohol of drugs?
Het is voorlopig onduidelijk wat er precies is gebeurd en wie van de drie vrouwen aan het stuur zat.

"De vader van een van de twee meisjes had de politie in Nederland verwittigd. Het was duidelijk dat de twee jonge vrouwen bij een verkeersongeval betrokken waren geweest. Een meisje had zelf ook verwondingen", klinkt het bij het parket in Tongeren.

Via het rechtshulpverzoek aan Nederland vroegen we een aantal onderzoeksdaden, zoals na te gaan wie de bestuurder van de wagen was. Daarnaast vragen we om testen af te nemen om te kijken of er alcohol- of druggebruik in het spel was. Het is ook onduidelijk hoe de twee in Nederland zijn geraakt. Ze zijn kort na het verkeersongeval vertrokken, nog voor de politie vaststellingen kon doen."

Bron: Gazet van Antwerpen 21/11/2010

Eigen mening: Er zijn steeds meer ongevallen waarbij jongeren betrokken zijn, dit ongeval is dodelijk geweest voor één van de passagiers. Ik snap niet dat de twee meisjes gewoon zijn gaan lopen, als ze zien dat hun vriendin er slecht aan toe is. Gelukkig heeft de vader van één van de twee meisjes toch het initiatief genomen om de politie te verwittigen. Ze hadden hoogstwaarschijnlijk iets te verbergen, omdat het ongeval in onduidelijke redenen gebeurde. De politie moet nu achterhalen wie van de 3 er aan het stuur zat, omdat dit nog een raadsel is. Ik vind dat de twee meisjes zwaar moeten worden gestraft, een vriendin zomaar achterlaten en het op een lopen zetten.

stijn.sprangers
25th November 2010, 21:09
In dit geval kunnen we zeer duidelijk spreken van vluchtmisdrijf en het niet verlenen van hulp aan hulpbehoevenden. Hun vriendin is overleden, maar het is niet duidelijk of de vriendin ook op slag dood was. Met hulp van haar vriendinnen had zij dit misschien kunnen overleven. Al een geluk dat de vader van 1 van de meisjes nog het nodige eergevoel en eerlijkheid bezat om dit bij de politie te melden.
Het is echt laf van die meisjes om er gewoon vandoor te gaan. En hun daad is ook onomkeerbaar eenmaal je vluchtmisdrijf gepleegd hebt, dan kan je de tijd niet meer omkeren. Wanneer je je de volgende dag gaat aangeven dan is het reeds te laat en is het een strafbaar feit.