PDA

Bekijk de volledige versie : Weer journalist in elkaar geslagen in Moskou


Maximous
8th November 2010, 13:14
Weer journalist in elkaar geslagen in Moskou
08/11/10, 11u20

De voorbije nacht is in Joukovski, een voorstad van Moskou, een journalist in elkaar geslagen door onbekenden. Het gaat al om het tweede voorval op amper twee dagen tijd.
"Anatoli Adamtchouk, journalist van het dagblad Joukovskie Vesti, werd aangevallen door twee onbekenden. Hij liep een hersenschudding en een schedeltrauma op", aldus collega Sergueï Grammatine tijdens een interview op de radio. Er werd een onderzoek ingesteld naar het voorval, mogelijk heeft de aanval te maken met zijn professionele activiteiten, zo luidt het verder.

Adamtchouk publiceerde verschillende artikels waarin hij kritiek uitte op een project van de lokale autoriteiten om een deel van het bos van Joukovski te kappen voor de aanleg van een snelweg. Het incident volgt 48 uur na de aanval op een andere Russische journalist, Oleg Kachine van het onafhankelijke dagblad Kommersant. Kachine wordt in een kunstmatige coma gehouden nadat hij eveneens door twee belagers in elkaar werd geslagen.

De afgelopen jaren werden in Rusland al verschillende journalisten aangevallen of vermoord. De onderzoeken van de politie leveren slechts zelden enige informatie op. (belga/gb)

Mening

Deze journalist heeft nog geluk gehad dat hij niet vermoordt is. In 2007 en 2006 zijn nog 2 journalisten dood teruggevonden in hun huis. Ze hadden alle twee kritiek op de huidige regering. Uit deze drieste incidenten blijkt dat Russisch alles behalve happig is op persvrijheid. Wij mogen van geluk spreken dat onze media soms als een 'media watch-dog' optreedt. Zo komen onderzoeken van journalisten soms op de politieke agenda terecht.

Bron: http://www.demorgen.be/dm/nl/990/Buitenland/article/detail/1180040/2010/11/08/Weer-journalist-in-elkaar-geslagen-in-Moskou.dhtml