PDA

Bekijk de volledige versie : Vier lichtgewonden na aanrijding trein en auto


Lieselotte.Busch
6th November 2010, 13:46
In Leest, een deelgemeente van Mechelen, heeft een trein een auto aangereden. Vier mensen raakten daarbij lichtgewond.

De auto was vastgeraakt op de sporen. De trein kon het voertuig niet meer ontwijken. De bestuurder had zijn wagen tijdig kunnen verlaten en bleef ongedeerd.

Vier treinreizigers raakten lichtgewond. Zij zijn met nekklachten naar het ziekenhuis gebracht.

http://www.gva.be/nieuws/binnenland/aid988374/vier-lichtgewonden-na-aanrijding-trein-en-auto-2.aspx

Mening:
Ik vind dit artikel redelijk bizar. Hoe kan een auto nu vastgeraken op de treinsporen? Op de foto die te zien is op de site steekt de auto het treinspoor over waar dit ( volgens mij ) niet mag. Dit is dus een domme actie van de bestuurder.

EvelienBroeckx
7th November 2010, 12:16
LEEST/WILLEBROEK - In Leest, een deelgemeente van Mechelen, is zaterdagochtend een trein ingereden op een lege wagen die op de sporen stond. Vier personen liepen lichte verwondingen op. Dat bevestigt Frédéric Petit van netwerkbeheerder Infrabel.
De chauffeur van de wagen was onder invloed van alcohol. De automobilist reed op een zijweg van de Juniorslaan, maar op het einde van de weg staat een afsluiting. De man is dwars door die omheining gereden en belandde zo op de sporen. Daarna stapte hij uit, liet zijn auto staan en wandelde weg.

Enkele minuten later kwam er een trein en de machinist kon een aanrijding niet meer voorkomen. De wagen werd enkele honderden meters weggeslingerd. De bestuurder, een man uit Willebroek, kon korte tijd later worden aangetroffen. Hij had gedronken. Zijn rijbewijs werd voor vijftien dagen ingetrokken.

Zijn auto is tot schroot herleid. Ook de trein raakte ernstig beschadigd en kon niet meer verder.

'Het ongeval gebeurde rond 6.45 uur. Door de klap liepen vier personen lichte verwondingen. Het gaat om twee passagiers, de treinbestuurder en de treinbegeleider. Zij klaagden over pijn aan de hals en werden preventief overgebracht naar het ziekenhuis. In totaal vervoerde de trein twaalf personen', zegt Petit.

Door het ongeval was er van 6.45 uur tot 11 uur geen treinverkeer mogelijk tussen Willebroek en Mechelen. 'De treinritten werden ingekort en tussen Mechelen en Willebroek hebben we een vervangende busdienst ingelegd.'

Bron: De Standaard Online

Eigen mening:
De oorzaak waarom de auto op het spoor stond, was omdat de bestuurder gedronken had. Hij reed door een omheining en belandde zo dus op de sporen.
Schandalig! Overmatig alcoholgebruik is niet goed, maar om dan nog achter je stuur te kruipen, is helemaal idioot.
De straf die de man voor dit incident krijgt, is veel te flauw. Hij moet zijn rijbewijs slechts 15 dagen inleveren. Men moet veel strengere straffen zetten op alcoholgebruik in het verkeer. Bij dit ongeval mag men van geluk spreken dat er 'maar' 4 gewonden waren, want het had veel slechter kunnen aflopen.