PDA

Bekijk de volledige versie : Grootste fileleed op Antwerpse ring


Caroline Verbraeken
4th November 2010, 12:12
Grootste fileleed op Antwerpse ring

Het grootste knelpunt op de Belgische wegen bevindt zich in Antwerpen, op de ring richting Berchem ter hoogte van het knooppunt Linkeroever. Het is er 45 uur per week aanschuiven aan een gemiddelde snelheid van 31,2 km/uur.
Dat blijkt uit cijfers die INRIX, een aanbieder van verkeersinformatie, woensdag publiceerde.

De top vijf van drukste verkeersknopen in België wordt verder aangevuld met vier plaatsen op de ring rond Brussel. Antwerpen en Brussel kennen het meeste fileleed, op afstand gevolgd door Gent, Luik en Charleroi.

Het slechtste moment om op de Belgische wegen te vertoeven is op maandag tussen 8 en 9 uur in Brussel. De rittijd wordt dan gemiddeld meer dan 58 procent langer dan in filevrije omstandigheden.

INRIX vergeleek de Belgische situatie ook met het buitenland. Belgische chauffeurs brengen gemiddeld meer tijd door in het verkeer dan hun Franse collega's, maar minder dan Duitsers, Nederlanders en Britten.

Bron: www.standaard.be

Mening:
Naar mijn mening mag er zeker iets gedaan worden aan de belgische wegen. Ik vind het niet normaal dat we in België zo lang staan aan te schuiven terwijl het anders kan. Ook volgens het artikel zijn er bijvoorbeeld in Frankrijk minder problemen mee.
Misschien moeten we eens een voorbeeld nemen en de wegen stilaan proberen te verbeteren.
Al zien we dat we zeker niet de ergste zijn op vlak van verkeer. Er zijn landen die er nog meer problemen mee hebben.