PDA

Bekijk de volledige versie : Fedasil is asielzoeker 15.500 euro schuldig - deurwaarder slaat auto's en pc's aan


katrien.anthonis
29th October 2010, 10:00
Een gerechtsdeurwaarder heeft "bewarend beslag" gelegd op vier wagens en vijftien computers van de hoofdzetel van Fedasil. Dat is het gevolg van een rechterlijke beslissing dat een asielzoeker recht had op een dwangsom van 15.500 euro, die Fedasil echter niet kon betalen.


De Congolese asielzoeker kwam op 18 augustus aan in België. Zijn advocaat eiste voor hem via de rechtbank een plaats op. Omdat Fedasil die niet meteen kon geven, sprak de rechter een dwangsom van 500 euro per dag uit. Na 31 dagen wachten contacteerde de advocaat een deurwaarder.

De goederen zijn niet effectief in beslag genomen. Daarvoor moet de eiser naar de beslagrechter, maar de kans is klein dat die beslist de goederen in beslag te nemen, schrijft een Corelio-krant.


Bron: gva, 29/10/2010
Mening: Welke Belg verdient er €500 per dag? Als asielszoeker zou je gek zijn naar een ander land als België te vluchten. Waar ter wereld krijg je zo veel geld en een hotel als logement? Er moet echt dringend iets gedaan worden aan het huidig asielbeleid. Dit kost de staat, en dus ook de belastingbetaler, een enorme som geld.