PDA

Bekijk de volledige versie : Amerikaans leger laat schoorvoetend holebi's toe.


Tanita.Nuyts
24th October 2010, 11:59
In Los Angeles heeft een rechter besloten het 'don't ask don't tell' –principe af te schaffen omdat het in strijd is tegen de grondwet. De rekruteerders van het Amerikaanse leger mogen geen homoseksuele kandidaten meer weigeren. Voorheen mocht dat wel of als een rekruut openlijk voor zijn geaardheid uitkwam, kon hij ontslagen worden uit het leger. Maar de beslissing van de rechter wordt niet door iedereen aanvaard. Het Pentagon heeft al laten weten dat het in beroep zal gaan tegen deze beslissing waardoor die hopelijk nog kan worden teruggedraaid. Volgens hen zou openlijke homoseksualiteit leiden tot een onacceptabel risico voor de hoge standaarden van het moreel, de goede orde, discipline en de cohesie van de eenheden, die de essentie vormen van militaire bekwaamheid.

Bron: Metro donderdag 21 okt.2010

Mening:
Eindelijk zijn er rechters tot het besef gekomen dat homoseksuelen ook gewoon maar mensen zijn net als al de rest. Ze vormen geen gevaar in het leger, het is niet omdat er homoseksuele in het team zitten dat dit team ondermaats zal presteren of geen goede samenhang zou hebben. Het is dan wel weer typisch Amerikaans om toch te proberen deze beslissing van tafel te vegen door in beroep te gaan.

3s.
28th October 2010, 10:08
Het is weer zo'n voorstel dat de "American Dream" tegenspreekt. En holebi's in het legen passen niet in het Amerikaanse plaatje. Nochtans zijn deze mensen ook maar gewoon mensen. Hopelijk zal het in de praktijk ook zo zijn.

Tom Auwerx
28th October 2010, 12:25
Het probleem dat Amerika heeft is dat iedereen denkt dat holebi's stereotypes zijn en zo denken ze dat deze niet geschikt zijn voor het leger.
Maar niets is minder waar. Er zijn veel holebi's die perfect kunnen functioneren in het leger en evengoed het leger kunnen dienen zoals de rest van alle soldaten.
Maar Amerika zal altijd naar holebi's blijven kijken als extreme stereotypes omdat ze nog steeds in een ideaal beeld denken over hun leger macht.