PDA

Bekijk de volledige versie : Stront-kunstje


Pieterjan
24th October 2005, 10:38
Duitse kunstenaar gebruikt hondenpoep als brandstof
http://www.standaard.be/Assets/Images_Upload/huko.jpg
BERLIJN -Een Duitse kunstenaar heeft patent verkregen op een wetenschappelijke bakmethode om hondenpoep in brandstofbriketten en bouwmateriaal te veranderen.

Karl-Friedrich Lentze (57) brengt zijn briketten op de markt onder de naam HuKo, afgeleid van het woord Hundekot oftewel hondenpoep. ,,HuKo briketten zijn ideaal als brandstof of als aanmaakmateriaal'', zo verklaart hij. ,,Ze zijn ongelooflijk hard en kunnen daarom ook voor modelbouw of als bakstenen worden gebruikt'', zo voegt hij toe. ,,Miljoenen mensen wereldwijd koken op koemest'', aldus Lentze. ,,Het is ruimschoots voorradig en zeer efficiënt. In grote steden als Berlijn is weinig koemest te vinden, maar we komen bijna om in de hondenstront, dus het wordt zo langzamerhand tijd dat we er gebruik van gaan maken.'' HuKo briketten branden met een reuk- en kleurloze vlam. Ook de ,,bakstenen'' zijn reukloos. Alle bacteriën worden tijdens het bakproces vernietigd.

hrt






Een krantenartikel waar je wel even mee moet lachen, althans ik toch. Toch is dit méér dan grappig naar mijn mening! Een positieve stap in het stoppen van gassen in aanstekers of schadelijke producten in stekjes. Binnenkort rollen er aanstekers "van de band" in je WC ipv je uitwerpselen die in het riool vloeien... Wie weet ;)