PDA

Bekijk de volledige versie : Man krijgt geen straf ondanks cannabisplantage


p4u12767
19th October 2010, 13:07
In Deinze heeft een man opschorting van straf gekregen voor het telen van cannabis. De 76-jarige Nederlander had in de woning van zijn vriendin een cannabisplantage opgezet. De opbrengst gebruikte hij naar eigen zeggen voor de verzorging van zijn zieke vriendin. Hij kocht er onder andere luiers mee. De rechter hield rekening met de schrijnende toestand en gaf de man uitstel van straf. Ook de 4.400 euro winst mag hij voorlopig houden.

Bron: http://www.deredactie.be

Eigen mening:
Het kan toch niet zijn dat mensen die de wet overtreden daar niet voor gestraft worden en zelfs de winst mogen houden? Je kan wel rekening houden met de situatie maar dan zou een geldboete toch het minste zijn? Anders gaat iedereen die tegen de lamp loopt wel een zieke vrouw of kind hebben.

carmen.van.bouwel
19th October 2010, 13:10
Ik heb dezelfde mening. Als iemand strafbare feiten pleegt, vind ik dat men daarvoor moet boeten. Onder welke omstandigheden dan ook. Het is wel goed dat de rechter rekeninghoudt met de situatie van de man, maar dit is geen excuus om die man geen enkele straf te geven, zelfs geen geldboete. Er zijn tenslotte andere en betere manieren om aan geld te geraken. Je kan op bepaalde zaken besparen en een klusje meer doen.