PDA

Bekijk de volledige versie : Wie nog niet naar het werk vertrokken is: "Blijf thuis of wacht"


Eva Thijs
18th October 2010, 09:41
06:51 De ochtendspits is vandaag door de treinstaking een stuk drukker dan anders. De files hebben zich volgens Hajo Beeckman van het Vlaams Verkeerscentrum 20 minuten vroeger gevormd dan op gewone dagen. "Tot wie nog moet vertrekken richting Brussel zou ik zeggen: Niet doen, blijf thuis en wacht af of vertrek eventueel een stuk later".

Veel pendelaars hebben blijkbaar het voornemen gehad om de files voor te zijn. Vanuit Hasselt en Luik in de richting van Brussel is het bijzonder druk. Vanaf Haasrode en rond Leuven stremde het verkeer al omstreeks 20 minuten over 6.

Vanuit Antwerpen richting Brussel zijn er voorlopig weinig moeilijkheden. Maar ook het verkeer vanuit Gent naar Brussel verloopt met horten en stoten. Vanaf Erpe-Mere verloopt het verkeer gestremd. Bovendien zorgt een defect voertuig in Wetteren voor bijkomende hinder.

Datum: 18/10/10
Bron: Gazet van Antwerpen

Eigen mening:
De wegen zijn al zo druk, elke dag zijn er lange files. Een treinstaking is een ramp voor werknemers en werkgevers.
De stakingen, slechte verbindingen, verhoogde tickets,... Het moedigt niet echt aan om meer het openbaar vervoer te gebruiken. De laatste jaren zijn er precies niet anders dan problemen geweest. Er moet toch meer werk van gemaakt worden om het openbaar vervoer vlotter te laten verlopen, oplossingen moeten worden gezocht zodat het personeel niet meer hoeft te staken,...