PDA

Bekijk de volledige versie : 'Geen enkele trein rijdt in België'


LuytenLieselot
18th October 2010, 06:42
'Geen enkele trein rijdt in België'

maandag 18 oktober 2010, 06u21Bron: belga Auteur: mtm Aanraden 1 Delen Bewaar Corrigeer E-mail Print Nergens in België rijden er treinen op het spoorwegennet van de NMBS. Dat meldt Frédéric Petit, woordvoerder van spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel, maandag rond 5.30 uur.
Het spoorverkeer wordt sinds zondagavond 22 uur gehinderd door een staking bij een deel van het NMBS-personeel. De 24 urenstaking bij het spoor is een initiatief van de socialistische vakbond ACOD. De actie wordt gesteund door de onafhankelijke spoorvakbond OVS, maar niet door de liberale en de christelijke vakbond.

Maandag om 5.30 uur is al duidelijk dat de spoorstaking gevolgen zal hebben voor nagenoeg heel België. 'Het is nog een beetje te vroeg, maar we verwachten toch dat er maandag geen enkele trein zal rijden in Wallonië, Brussel en Vlaanderen', aldus Petit.

Op talloze plaatsen in het land staan alvast stakingspiketten. De treinen die zondag voor 22 uur konden vertrekken, zijn toegekomen in de grote stations en blokkeren daar het verkeer.

Bron: De Standaard

Eigen mening:
Het is spijtig dat er een staking een volledig treinnetwerk kan stil leggen. Deze staking wordt niet gesteund alle vakbonden, maar toch hebben alle reizigers hier last van.
Doorheen het jaar probeert men het openbaar vervoer te promoten, maar dit is geen positieve reclame. Alle treinreizigers moeten vandaag met de wagen naar hun werk, wat straks weer enorme files tot gevolg heeft.
Ik begrijp dat de treinbestuurders willen opkomen voor betere werkvoorwaarden en minder druk tijdens hun werkuren maar moeten ze daarom het hele treinverkeer in België stilleggen.

Laetitia.De.Schepper
18th October 2010, 09:17
Ongeval op E40 veroorzaakt extra files

EREMBODEGEM - Op de E40 in het Oost-Vlaamse Erembodegem zijn maandagochtend vier voertuigen op elkaar gereden. Dat meldt de Oost-Vlaamse wegpolitie. Twee inzittenden raakten lichtgewond, maar het ongeval vergroot de files die ontstaan zijn door de treinstaking.
Het ongeval gebeurde ter hoogte van Erembodegem in de richting van Brussel. De oorzaak is nog onbekend, maar drie personenwagens en één vrachtwagen reden op elkaar in. Twee inzittenden raakten lichtgewond.
Het verkeer was al vertraagd wegens het extra verkeer op de snelwegen door de treinstaking, maar rond 8 uur zijn de linker- en middenrijstrook versperd.
Het verkeer kan via de rechterrijstrook en de pechstrook terwijl takelwerkzaamheden uitgevoerd worden. Er staat een file vanaf Erpe-Mere tot Aalst en er is vertraagd verkeer tussen Aalst en Affligem. De reistijd vanuit Gent tot Brussel kan oplopen tot meer dan twee uur.

________________________________________________________________

Ik ga niet akkoord met zo’n stakingen als deze. Dat er geen enkele trein rijdt, vind ik echt niet kunnen. Hoe geraken alle mensen die normaal altijd de trein nemen nu op hun bestemming? Net zoals Lieselot zegt is dit geen positieve reclame voor het openbaar vervoer. Het enige effect dat zo’n staking op mij heeft, is dat ik er ongelooflijk slecht gezind van wordt. Wat voor veel mensen ook het geval is, denk ik. Zeker voor diegenen die nu ergens in de file staan!

Jolien.Cop
18th October 2010, 10:30
Persoonlijk ben ik de treinstakingen echt beu aan het worden!

Ik kan héél goed begrijpen dat de spoorbonden kwaad zijn omdat ze geen goede werkomstandigheden hebben. Maar moeten ze dit tonen door in heel het land geen trein te laten rijden?

Op deze manier straft men de werkende mens. Deze werkende mens moet een ander vervoermiddel zoeken om op het werk te geraken. Vaak wordt er dan gekozen voor de auto. Met als gevolg, enorm lange files met auto-ongevallen tot gevolg. Dit willen de spoorbonden toch ook niet? Of wel?

Er bestaan ook nog andere manieren om duidelijk te maken dat men niet tevreden is !!

Leen.Melis
18th October 2010, 10:51
'Met de trein, zou u er al zijn!' Met deze slogan maakte de NMBS in samenwerking met de overheid enkele jaren geleden 'reclame' voor zijn diensten. Als je er vandaag met de trein zou moeten komen, heb je echter brute pech. Want zoals de titel van het onderstaande artikel reeds aangeeft, rijdt er vandaag geen enkele trein in België en moet je dus zelf maar zien hoe je op je werk of school geraakt. Gevolg: kilometerslange files, extra ongevallen en een versterking van het vaak al niet te positieve imago van het openbaar vervoer in België! Niettemin begrijp ik de stakende werknemers best. Als mijn job op het spel stond, zou ik ook niet braafjes aan de zijlijn staan toekijken. Maar, moeten de reizigers hier dan weer maar eens de dupe van zijn? Zij kunnen immers niets veranderen aan de penibele situatie van de NMBS-medewerker. De treinen een dag lang gratis laten rijden, lijkt me in dit opzicht dan ook een veel fairdere oplossing.

jonas.van.hal
18th October 2010, 10:52
Stakingsrecht

Wel in België hebben nu eenmaal alle mensen het recht om te staken. Dus ook de werknemers bij de NMBS. Versta mij niet verkeerd, want ik keur het niet goed wat ze doen. Maar ze hebben het recht wel. Ik pleit er eerlijk gezegd voor om in zo'n geval een minimum aantal treinen te laten rijden. Eén per uur naar elke bestemming of zo. Ik vind het alleen echt wel spijtig dat tegenwoordig iedereen staakt hoor. We zijn niet tevreden, dan leggen we gewoon het land plat. Wel dat is nu eens echt egoïsme den top. Wat zouden we doen moesten alleen dokters en verplegers zeggen wel wij houden een 24 uren staking? Maar zij kunnen dat uit etisch perspectief gewoon niet doen, spijtig !