PDA

Bekijk de volledige versie : Ook Brussel en Gent minder streng voor verkeersovertreders


vincent.van.houtven
14th October 2010, 09:38
Ook Brussel en Gent minder streng voor verkeersovertreders

Niet alleen het Antwerps parket seponeert lichte snelheidsovertredingen, in Brussel zijn ze al langer verticaal aan het klasseren en ook in Gent dreigen ze in hetzelfde straatje verzeild te raken.

De houding van het Antwerpse parket krijgt straks mogelijk navolging in Gent, want ook daar groeit het werk hen boven het hoofd. "We beraden ons over maatregelen", zegt procureur des Konings Johan Sabbe in de Coreliokranten. "We juichen het toe als er meer flitscamera's komen, maar op het einde van de rit moet alles wel nog te behappen zijn. Want extra personeel is er niet".

Ook andere parketten, zoals Hasselt en Dendermonde, spreken van een "problematische situatie". "Het water staat ons aan de lippen. Maar tot nu toe slagen we erin om alles te verwerken", aldus Christian Du Four, procureur des Konings van Dendermonde.

In Brussel zijn ze al langer verticaal aan het klasseren. Eén op de vier pv's wordt er geseponeerd en sinds enkele weken worden ook de snelheidsovertredingen in zone 30, afhankelijk van het gevaar, niet meer vervolgd. (belga/sps)

http://www.hln.be/hln/nl/957/Belgie/article/detail/1169519/2010/10/14/Ook-Brussel-en-Gent-minder-streng-voor-verkeersovertreders.dhtml

Eigen mening:
Dit is best wel tegenstrijds... Ze willen meer flitscamera's maar ze kunnen het werk niet bijhouden... En om dat op te lossen gaan ze sommige overtredingen niet meer vervolgen? Dit zet de bestuurders toch een beetje aan om de snelheidsbeperkingen te negeren. Dat het parket sommige snelheidsovertredingen op de snelweg niet vervolgd, is nog te verstaan. Maar in een zone-30 MOETEN deze vervolgd worden, voor de veiligheid van de kinderen. Ook snelheidsovertredingen in de bebouwde kom en zone-50 moeten vervolgd worden! Dit zijn de drukste en gevaarlijkste plaatsen in een gebeid/stad.