PDA

Bekijk de volledige versie : Nederlandse managers dulden geen spelfouten


wim leenaerts
11th October 2010, 10:24
Nederlandse managers dulden geen spelfouten

Nederlandse managers vinden het nog steeds erg belangrijk dat de sollicitant geen spelfouten maakt in zijn of haar cv. Ook communicatievaardigheden staan hoog in het vaandel. Dit blijkt uit het onderzoek Workplace Survey 2010 in opdracht van uitzend- en detacheringbureau Accountemp. Aan het onderzoek deden meer dan 3.000 managers mee.

59 procent wijst een kandidaat af als de kandidaat drie tot vijf spelfouten heeft gemaakt. 14 procent vindt zelfs één type- of spelfout al te veel. Naast vaktechnische kennis moeten starters op de arbeidsmarkt in Nederland beschikken over communicatievaardigheden. 35 procent van de bedrijven zegt dat dit het belangrijkst is.

Weinig tijd

Uit het onderzoek blijkt dat Nederlandse managers veel strenger zijn dan managers in andere Europese landen. Managers besteden overigens niet veel tijd aan het lezen van sollicitatiebrieven. De helft besteedt 5 tot 10 minuten aan het lezen van een brief. 14 procent kijkt er minder dan 5 minuten naar, maar zo‘n 37 procent neemt meer dan 10 minuten de tijd om een brief aandachtig te lezen.

Communicatievaardigheden bovenaan

De eis van een werkgever dat een werknemer vakkennis heeft wordt op de voet gevolgd door het vermogen om in een team te werken, dat door 31 procent van de Nederlandse bedrijven wordt genoemd. Hiermee wijkt ons land duidelijk af van onze buurlanden. In België vindt maar 15 procent en in Duitsland zo’n 22 procent dat communicatievaardigheden het belangrijkst zijn. Wereldwijd hechten bedrijven het meest aan teamwerk; bij 35 procent staat dit boven aan de lijst. Kennis van de industrie (19 procent) vindt men buiten ons land zelfs nog belangrijker dan communicatievaardigheden (18 procent).

Bron: http://www.hrpraktijk.nl/nieuws/nieuws/nederlandse-managers-dulden-geen-spelfouten.580532.lynkx? , 09/09/10