PDA

Bekijk de volledige versie : Leuvense politie controleert 1.470 bestuurders op alcoholgebruik


marie.vanhoof
10th October 2010, 20:18
Leuvense politie controleert 1.470 bestuurders op alcoholgebruik

* zondag 10 oktober 2010, 14u26
* Bron: belga ( De Standaard )
* Auteur: bpr

LEUVEN - De Leuvense lokale politie heeft zaterdagavond en -nacht 1.470 bestuurders gecontroleerd op hun alcoholgebruik achter het stuur. 33 van hen bleken te veel gedronken te hebben en van die 33 moesten er twee hun rijbewijs voor vijftien dagen inleveren. Een bestuurder die niet gedronken had maar aan de controle probeerde te ontsnappen, zag zijn rijbewijs ook ingetrokken voor vijftien dagen. Dat meldt de Leuvense politie.

De controle, waaraan 27 agenten van de Leuvense politie deelnamen, vond in twee delen plaats. Tussen 18.30 uur en 21.00 uur controleerden de agenten 733 bestuurders op de Martelarenlaan. Daar liepen twaalf chauffeurs tegen de lamp.

Voetbalwedstrijd

Een man ging er bij het zien van de controlepost aan hoge snelheid vandoor maar werd door drie motoragenten en een politievoertuig klemgereden in de Meerdaalboslaan. Hij werd overgebracht naar het commissariaat en verklaarde daar dat hij geen tijd had om zich aan de controle te onderwerpen omdat hij naar een voetbalwedstrijd moest. De parketmagistraat besliste zijn rijbewijs voor vijftien dagen in te trekken.

Onverzekerde wagen

Later, tussen 22.00 en 01.00 uur, werd de controlepost opgesteld op de Naamsesteenweg. Daar moesten 737 chauffeurs een test ondergaan en bleken er 21 te veel te hebben gedronken. Een dronken man die aan de controlepost werd achtergelaten, mocht in de cel ontnuchteren.

Ten slotte betrapte de politie ook nog een bestuurder met een voorlopig rijbewijs die na 22.00 uur rondreed en een bestuurder met een onverzekerde wagen. Dat voertuig werd in beslag genomen.


Eigen mening:
Het is al vaak ter sprake gekomen: de meeste ongevallen gebeuren met de auto. De ongevallen zijn door de jaren heen al verminderd, maar toch snap ik niet dat mensen nog steeds zo onverantwoordelijk kunnen zijn om dronken achter het stuur te kruipen. Of zelfs rond te rijden met een onverzekerde wagen!

Het is goed dat ze zulke controles doen. Ook in een studentenstad zoals Leuven. De wet geld voor iedereen, dus ook voor studenten. Het is belangrijk dat mensen zich verantwoordelijk gedragen in het verkeer, want dan zouden al die onnodige ongevallen er niet zijn.