PDA

Bekijk de volledige versie : Leerlingen krijgen hersenen dode klasgenoot te zien in mortuarium


veronique.geussens
4th October 2010, 17:29
Leerlingen krijgen hersenen dode klasgenoot te zien in mortuarium

De leerlingen van een school uit New York hebben er een schooluitstap opzitten die ze nooit zullen vergeten. De trip draaide uit op een traumatiserende ervaring.
De 17-jarigen bezochten met hun school een mortuarium in de stad. Daar troffen ze de hersenen van een verongelukte klasgenoot aan. Het brein was op sterk water gezet en op de bokaal stond de naam van de jongen vermeld, met daaronder het bijschrift "Dit gebeurt er als je dronken rijdt".

Geen toestemming en geen bestuurder

Bijzonder pijnlijk, vooral voor de vroegere vriendin van de jongen. En wat te denken van de ouders van de overledene? Aan hen werd nooit toestemming gevraagd om de hersenen te bewaren. Bovendien was het niet eens hun zoon die dronken achter het stuur van de gecrashte wagen zat; hij was slechts passagier.

De ouders hebben het lichaam van hun zoon laten opgraven om het vervolgens, mét hersenen, opnieuw te begraven. Ze dienden een klacht in, waardoor het incident, dat al in 2005 plaatsvond, nu in het nieuws is gekomen. De klacht is nog lopende.


Eigen mening
Het is erg vreselijk wat hier gebeurd is. Maar dit gebeurd echt wel vaker. Mensen die overlijden en waarvan ze lichaamsdelen gebruiken al dan niet voor wetenschap of een ander leven mee te redden . En de ouders of familie wordt niet ingelicht of veel te laat. Vinden mensen dit zo normaal? Het is en blijft een mens. Je hebt zelfs van die speciale papieren die je invult of je iets na je dood wil afstaan. Blijkbaar vinden velen het niet nodig hier rekening mee te houden.
Moest je het doen mits toestemming, zet dan alvast geen naam er op. Om zeker deze gevallen te voorkomen.