PDA

Bekijk de volledige versie : Elektrische wagens op autosalon 2010 maken autosector niet groener


Davy.Lostermans
3rd October 2010, 21:22
Elektrische wagens domineren autosalon 2010!

Op het autosalon 2010 zijn heel wat vrijetijds- en bedrijfswagens geïntroduceerd die op elektriciteit werken.
De autoindustrie probeert de CO2 uitstoot te minimaliseren en de energie in zowel gebruik als verbruik groener te maken.
Greenpeace daarentegen is hier niet mee akkoord. Zij hebben hier een totaal andere mening over.
Greenpeace benadrukt dat de intrede van elektrische wagens niet zal volstaan om de transportsector 'groen' te maken. Daarvoor moet de auto-industrie veel verder gaan dan de zwakke EU-normen voor CO2-uitstoot en moet onze overheid echt werk maken van minder verkeer, luidt het.
Volgens Greenpeace ontstaat de indruk dat de elektrische auto het klimaatprobleem uit de wereld zal helpen. "Nochtans zullen er geen elektrische auto's te koop zijn op het salon. De prognoses over de marktintrede van elektrische wagens zijn voor het komende decennium namelijk erg bescheiden", klinkt het.
Citaat Greenpeace JT.
"Als onze overheden het potentieel van de elektrische auto niet al van bij het begin in de kiem willen smoren, moeten ze vooral zorgen voor het juiste kader en een duurzaam mobiliteitsbeleid. Vermijden van verkeer en het promoten van duurzame verplaatsingen moeten topprioriteit worden", besluit Joeri Thijs, verantwoordelijke klimaat en transport bij de milieu-organisatie.

Bronnen:

http://www.demorgen.be/dm/nl/990/Bu...an-Parijs.dhtml

http://www.hln.be/hln/nl/6096/Autos...iet-groen.dhtml

Davy.Lostermans
4th October 2010, 19:31
Ik vind persoonlijk dat de autofabrikanten toch al een goeie stap voorwaarts maken, ook al is dit kleinschalig in vergelijking met het grote probleem van vervuiling op onze planeet.
Greenpeace overdrijft nu al bij het minste... Als iedereen kleine stappen zouden nemen in de goeie richting, dan zou het resultaat uiteindelijk groter worden. Maar natuurlijk vinden de meeste mensen dat een geweldig plan, maar of ze het ook gaan doen...